https://reporter.zp.ua

Браян Мей

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Браян Мей: Рок-легенда та астрофізик

Особисте життя

Сер Браян Гарольд Мей народився в Хемптон-Хіллі, Міддлсекс, Англія, 19 липня 1947 року. Його батьки, Гарольд і Рут Мей, були інженерами-електроніками. Мей виявив інтерес до музики та науки в ранньому віці.

Музична кар'єра

У підлітковому віці Мей створив свою першу гітару, відому як Red Special, яку він використав протягом усієї своєї кар'єри. Він приєднався до рок-гурту "Smile" у 1968 році, який пізніше став "Queen". У складі "Queen" Мей був соло-гітаристом, композитором і співавтором пісень.

Гітарні соло Мея відомі своєю складністю та виразністю. Його композиції для гурту включають такі гімни рок-музики, як "We Will Rock You", "Tie Your Mother Down", "I Want It All", "Fat Bottomed Girls", "Flash", "Hammer to Fall", "Save Me", "Who Wants to Live Forever" і "The Show Must Go On".

Командор Ордену Британської імперії

У 2005 році Мей був нагороджений орденом Командора Ордену Британської імперії за його внесок у музику. У 2001 році його ввели до Зали слави рок-н-ролу як члена "Queen".

Астрофізична кар'єра

Окрім музики, Мей також мав глибокі інтереси в астрофізиці. Отримавши докторський ступінь у галузі астрофізики в Імперському коледжі Лондона у 2007 році, він повернувся до своєї докторської дисертації, присвяченої дослідженню руху пилу та газу в зодіакальній хмарі.

Мей є співробітником, асоційованим науковим співробітником Імперського коледжу Лондона та почесним професором Університету Джона Мурса в Ліверпулі. Він є автором численних робіт з астрофізики та брав участь у кількох телевізійних документальних фільмах про космос.

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Фотографія

Мей також є пристрасним фотографом. Його фотографії публікувалися в різних журналах, і він видав кілька фотокниг.

Дискографія

Сольні альбоми

  • Back to the Light (1992)
  • Another World (1998)
  • Furia (2022)

Альбоми з Queen

  • Queen (1973)
  • Queen II (1974)
  • Sheer Heart Attack (1974)
  • A Night at the Opera (1975)
  • A Day at the Races (1976)
  • News of the World (1977)
  • Jazz (1978)
  • The Game (1980)
  • Flash Gordon (1980)
  • Hot Space (1982)
  • The Works (1984)
  • A Kind of Magic (1986)
  • The Miracle (1989)
  • Innuendo (1991)
  • Made in Heaven (1995)

Фільмографія

  • Богемна рапсодія (2018)

Браян Мей — багатогранна особистість, яка досягла вражаючих успіхів у музиці, астрофізиці та фотографії. Його робота з "Queen" зробила його однією з найвідоміших рок-зірок у світі, а його наукові дослідження збагатили наше розуміння космосу.

Часті запитання

  • Яка унікальність гітари Red Special?
    Мей створив гітару Red Special з нуля, використовуючи матеріали, які були у нього під рукою.
  • На які теми писав пісні Браян Мей?
    Пісні Мея охоплюють широкий спектр тем, включаючи любов, війну, спорт і науку.
  • Чому Браян Мей захоплюється астрофізикою?
    Мей завжди був зацікавлений наукою, і зокрема космосом.
  • Які нагороди отримав Браян Мей?
    Мей отримав численні нагороди, включаючи орден Командора Ордену Британської імперії, премію "Греммі" за досягнення протягом життя та введення до Зали слави рок-н-ролу.
  • Скільки альбомів випустив Браян Мей з Queen?
    Мей випустив 15 студійних альбомів з Queen.

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

Приєднуйтеся до нашого чату: Телеграм!
У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 28 04 2024. Поданий під Вікі. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.
Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".