https://reporter.zp.ua

Екзотичні фрукти та вино – коли не варто їх поєднувати

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Вважається, що вино та фрукти – завжди вдале поєднання. Їх подають і в якості нарізки, і додають в коктейлі. Проте треба бути дуже уважним, вибираючи таку комбінацію. Певні види плодів взагалі «не дружать» з алкоголем і краще уникати подібних союзів, аби не мати проблем з самопочуттям та здоров’ям. Щоб легше було зорієнтуватися та обрати ідеальне поєднання, розповімо, які саме фрукти не слід подавати до вина, а також розглянемо найбільш вдалі комбінації.

Топ-5 плодів, які не слід вживати з алкогольними напоями

Різноманіття, як традиційних для України, так і екзотичних фруктів просто вражає. Серед них можна обрати і кислі, і солодкі, і трохи пряні чи з вираженим тропічним смаком. Причому кожен з них в тій чи іншій мірі корисний для організму. Проте є певні види плодів, які можуть кардинально міняти свій вплив та навіть шкодити, якщо поєднувати їх з винами. Ось кілька найбільш небажаних союзників для алкогольних напоїв:

  1. Диня.
  2. Грейпфрут.
  3. Манго.
  4. Дуріан.

Якщо докладніше, то комбінація з цими плодами може викликати дуже неприємні наслідки та проблеми зі здоров’ям. Ось, наприклад, диня, яку іноді неосвічені кулінари рекомендують до солодких вин, в поєднанні з алкоголем має потужну послаблюючу дію. Також така комбінація часто призводить до сильної нудоти, блювання та метеоризму. Подібні явища можуть зіпсувати будь-яке свято, ще й будуть нагадувати про себе на наступний день.

Що стосується грейпфрута, то по-перше, він не дуже смакує з винами, оскільки має досить виразний характерний смак, до якого важко гармонійно підібрати комбінацію. По-друге, в поєднанні з алкоголем грейпфрут викликає блокування ферментів печінки, які відповідальні за розщеплення токсинів. Через це спиртне довше залишається нерозчепленим та повільніше виводиться з організму, що може призвести до тяжкого похмілля та алкогольного отруєння. Це, в свою чергу, може стати причиною звернення за невідкладною лікарською допомогою.

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Манго вважається одним з найбільш смачних тропічних фруктів. У нього яскравий солодкий смак і приємний екзотичний аромат, проте з алкоголем він не поєднується. Така комбінація може викликати коліки в животі, діарею. Пити вино можна не менш, ніж за 2 години після того, як з’їли манго.

Дуріан на смак нагадує кремовий десерт. Він солодкий, досить поживний, але до вина не підходить взагалі. По-перше, запах дуріана не поєднується з алкоголем, а по друге, така комбінація призводить до сильного харчового отруєння, підвищення артеріального тиску і навіть може спровокувати летальні наслідки.

Розібравшись, які плоди не варто вживати з вином, поговоримо і про ті, які є гарним варіантом супроводу для алкогольних напоїв.

Як правильно поєднувати фрукти з спиртним

Фруктова тарілка – є однією з найбільш розповсюджених та вдалих закусок до вина. Правда, варто вміти підбирати поєднання. Перш за все потрібні якісні екзотичні фрукти, стиглі і свіжі. По-друге, знати з якими напоями їх варто комбінувати. Ось кілька прикладів:

  • цитрусові (крім грейпфрута) та полуниця – з ігристими винами;
  • ягоди, лічі – з десертними;
  • виноград, лічі, пітахайя – з білим вином;
  • кавун – з ароматними рожевими винами;
  • ківі, ананас – з солодкими та напівсухими винами, в залежності від ступеню солодкості плодів;
  • банани – до хереса, мускатних вин, а от до в’ялених бананів краще відійде розе з легкою кислинкою.

Також можна готувати з фруктів і десерти для поєднання з якісними алкогольними напоями. Наприклад, до солодких лікерів добре пасує желе з апельсину чи лимонний крем. Пироги з фруктами гарно поєднуються з рислінгом. Цей напій добре відтіняє смак та аромат випічки з плодовою начинкою. До десертних вин, ягідних лікерів гарно пасує панакотта з ягідним мусом чи морозиво з екзотичними фруктами.

Загалом, аби обрати вдалий супровід до алкоголю, треба керуватися простим правилом ступеню солодкості. Для помірно солодких десертів чи плодів краще підбирати сухі вина: тихі чи ігристі. А от для напівсухих краще підбирати більш солодкі комбінації з фруктів.

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

Приєднуйтеся до нашого чату: Телеграм!
У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 10 08 2024. Поданий під Блог. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.

Останні новини

Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".