Кебаб – смачний і поживний фаст-фуд

кебаб у львові

Кебаб – загальна назва страв, популярних в країнах Близького Сходу, Закавказзя і Центральної Азії. Смачний і ситний фастфуд. Кебаби це найбільш поширене сімейство страв турецької кухні, їх готують з м’яса на грилі або мангалі, в печі або духовці. Слово «кебаб» арабського походження, перекладається як «смажити».

Красиво, колоритно, смачно

Замовити доставка кебабів у Львові ви можете на сайті farsh.in.ua – скуштуйте турецьку автентику! Взагалі у світовій кухні налічується понад 100 видів кебабів, про всі розповісти можливості немає, тому зупинимося тільки на найцікавіших. Величезна різноманітність не дивна. Турки-османи родом із Середньої Азії, вони принесли свої кулінарні традиції, до яких додалися традиції анатолійських греків, а потім арабів і персів.

У нас люди найкраще знають блюдо «люля-кебаб», але воно до Туреччини відношення не має, це азербайджанське блюдо. Хоча є його аналоги і в Туреччині – це Адана, Урфа, Маніса і ще ряд кебабів.

Яке м’ясо краще для кебабу?

У Туреччині дуже проста і зрозуміла система оцінки якості м’яса. Найбільше цінується ягнятина, потім баранина, телятина, яловичина, а найменш цінними вважаються козлятина, курка, індичка.

Не всі турки дотримуються саме такої системи цінності, але більшість думають саме так. Кебабів зі свинини не існує зі зрозумілих релігійних причин, проте в Туреччині свинина не заборонена. У готелях All Inclusive страви зі свинини бувають, хоча і рідко.

Що таке кебаби в Туреччині

Головним гарніром до м’яса в турецькій кухні є овочі: помідори та перці, ріпчаста цибуля. Часто в тарілку до кебабу кладуть порцію рису (пила) або булгура. Головні соуси до м’яса: топлене масло, томатна паста чи томатний соус, густий йогурт. Коржик є важливою частиною багатьох видів кебаба. В стріт-фуді м’ясо загортають у лаваш або піту. У деяких версіях кебаба корж кладуть під низ страви, щоб жир з м’яса і соус просочували його.

Доннер-кебаб

Доннер-кебаб, або шаурма. М’ясо повільно обертають на рожні над вугіллям, потім ріжуть на дрібні шматочки і загортають в лаваш. Страву доповнюють листям салату, помідорами, цибулею, соусом. Існує і менш звична для нас подача: інгредієнти просто укладають на лаваш, піту або бездріжджовий хліб, не загортаючи.

Шиш-кебаб

Шиш-кебаб, або шашлик. Шматки м’яса вимочують в маринаді, приправляють спеціями і нанизують на шампур разом з помідорами і перцем. Після цього шиш-кебаб смажать над вугіллям. Відмінність турецького шашлику від класичного полягає в маринаді: в нього не додають оцет або кислоту.

Люля-кебаб

Це ковбаски (котлетки), нанизані на шампур і смажені над вугіллям. Родзинка довгастих котлеток полягає в фарші: м’ясо перемелюють з цибулею, додаючи яєць і хліба. Страву подають з лавашем або викладають на нього.

Тас-кебаб

Тас-кебаб – це тушковане м’ясо з підливою. До страви нерідко подають корж і гарнір з картоплі або моркви. У країнах Азії готують і інші види кебабів: кюфта, Адана, Іскандер, чевапчичи. Вони відрізняються складом, способом обробки і подачі. У нашому стейк-хаусі ви можете спробувати кебаби, приготовані в кращих традиціях східної кухні.

Що таке «кебабче»

По-турецьки «kebapçı». Так називається м’ясний ресторан в Туреччині. В такому закладі в меню розширений асортимент кебабів. Але і інші страви також є в меню, хоча тільки в мінімальному асортименті.

Поділитися:
Опубліковано на Oct 25 2021. Поданий під Блог. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете залишити відгук або трекбек на цю запис

Залишити коментар

Читать эту новость на своем языке:

(Русский) ▼ Я покупаю ссылки здесь ▼

(Русский)


Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".
Увійти | Спроектований Gabfire