https://reporter.zp.ua

Пол Дано

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Пол Дано: Біографія, Кар'єра, Фільмографія

Загальна інформація

Ім'я: Пол Франклін Дано
Дата народження: 19 червня 1984 року
Місце народження: Нью-Йорк, США
Професія: Актор, режисер, сценарист, продюсер, музикант

Раннє життя та освіта

Пол Дано народився 19 червня 1984 року в Нью-Йорку. Його батько, Пол А. Дано, працював фінансовим директором, а мати, Глініс Берд, була домогосподаркою. Дано має молодшу сестру Лізу.

З ранніх років Дано захоплювався акторством. У 10-річному віці він почав брати уроки в Університеті Нью-Йорка (NYU) та з'явився у шкільних виставах. У 16 років він дебютував на професійній сцені у виставі "Погана дитина".

Акторська кар'єра

Ранні ролі

Дано дебютував у кіно в 1998 році в епізодичній ролі у фільмі "П'ятеро красенів". Згодом він отримав другорядні ролі у фільмах "Ногари" (1999) та "Серця в Атлантиді" (2001).

Прорив

Прорив Дано відбувся у 2006 році, коли він зіграв головну роль у фільмі "Маленька міс Щастя". За цю роль він отримав свою першу номінацію на премію "Оскар" як найкращий актор другого плану.

Наступні ролі

Після успіху "Маленької міс Щастя" Дано продовжив отримувати похвальні відгуки за свою гру в різних фільмах різноманітних жанрів. Серед його визначних ролей:

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

  • "Петролеї" (2007): роль молодого підлітка, який бореться з батьківською смертю.
  • "Буде кров" (2007): роль нафтового магната.
  • "12 років рабства" (2013): роль Джона Форда, рабовласника в штаті Луїзіана.
  • "Бетмен" (2022): роль Загадника, головного лиходія.

Режисура та продюсування

Окрім акторської діяльності, Дано також працював як режисер, сценарист та продюсер. Його режисерський дебют відбувся у 2018 році з фільмом "Дика життя". Він також написав сценарій і спродюсував цей фільм.

Особисте життя

Дано одружений на актрисі Зої Казан. У них двоє дітей. Дано є членом ради директорів некомерційної організації "The Actors Studio".

Фільмографія

Фільми

  • П'ятеро красенів (1998)
  • Ногари (1999)
  • Серця в Атлантиді (2001)
  • Маленька міс Щастя (2006)
  • Петролеї (2007)
  • Буде кров (2007)
  • Поїзні (2008)
  • Дикі штучки (2009)
  • Ігри влади (2011)
  • 12 років рабства (2013)
  • Молодість (2015)
  • Бетмен (2022)

Пол Дано є одним із найбільш талановитих та шанованих акторів свого покоління. За свою кар'єру він зіграв запам'ятовуючі ролі у фільмах різних жанрів. Окрім акторства, Дано також працював як режисер, сценарист та продюсер. Його робота була відзначена численними нагородами та номінаціями.

Часто задаювані питання

  1. Скільки років Полу Дано?
  2. Коли народився Пол Дано?
  3. У яких відомих фільмах знімався Пол Дано?
  4. Який фільм став для Пола Дано режисерським дебютом?
  5. Є Пол Дано одруженим?

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

Приєднуйтеся до нашого чату: Телеграм!
У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 30 05 2024. Поданий під Вікі. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.
Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".