https://reporter.zp.ua

Що сьогодні приготувати на вечерю – 16 січня

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Здорова та ситна страва з яблуком та грецьким горіхом

Яблука – особливо корисний фрукт, який можна використовувати в різних стравах. Вони багаті вітамінами та мінералами, які допомагають підтримувати наше здоров’я. Сьогодні пропоную приготувати здорову та ситну страву з яблуком та грецьким горіхом. Ця страва буде прекрасним варіантом для вечері, особливо в холодну пору року.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 50 г грецького горіха
  • 1/2 чайної ложки меду
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • Сок з 1/2 лимона
  • 2 столові ложки йогурту
  • Свіжа м’ята для прикраси

Спочатку наріжте яблука на дрібні кубики. Потім поріжте грецький горіх. У миску додайте нарізані яблука, горіхи, мед, корицю та сік з лимона. Помішуйте до однорідності. Залийте йогуртом та прикрасьте свіжою м’ятою. Смачного!

Ситна перша страва – грибний крем-суп

Гриби – чудовий продукт, який збагатить вашу вечерю не тільки смаком, а й корисними властивостями. Гриби містять велику кількість білка, вітамінів та мінералів, які покращують стан нашого організму. Сьогодні рекомендую спробувати грибний крем-суп – першу страву, яка наситить вас та зігріє в холодну зимову вечірку.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 г свіжих грибів (наприклад, шампіньйонів або білих грибів)
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 літр овочевого бульйону
  • 100 мл вершків
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень для прикраси

Спочатку наріжте гриби, цибулину та часник. Розігрійте сковорідку з оливковою олією та обсмажте цибулину та часник до золотистого кольору. Додайте гриби та смажте до готовності. Потім перемістіть усе в каструлю та додайте овочевий бульйон. Варіть на середньому вогні протягом 15 хвилин. Потім використайте блендер для розмелювання супу до стану однорідної маси. Додайте вершки та приправи за смаком. Порційте у тарілки та прикрасьте зеленню. Смачного!

Соковита страва з лососем та овочами

Лосось – це неймовірно корисна риба, яка містить велику кількість Омега-3 жирних кислот та інших поживних речовин. Він допомагає підтримувати здоров’я серця та регулювати рівень холестерину в організмі. Сьогодні пропоную приготувати соковиту страву з лососем та овочами.

Необхідні інгредієнти:

  • 2 філе лосося
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 печериця
  • 1 перець болгарський
  • 1 кабачок
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • Сіль та перець за смаком

Спочатку поріжте овочі на дрібні соломки. Розігрійте сковорідку з оливковою олією та обсмажте овочі до готовності. Потім видаліть овочі зі сковорідки та поставте їх в сторону. Далі на цю ж сковорідку покладіть філе лосося та обсмажте до готовності з обох сторін. Приправте сіллю та перцем за смаком та додайте соєвий соус. Обсмажте ще кілька хвилин. Варіант сервірування – розмістіть овочі на тарілці, а сверху покладіть філе лосося. Смачного!

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Українська національна страва – борщ

Борщ – це одна з найвідоміших українських страв, яка незмінно на столі в багатьох сім’ях. Він поєднує в собі смак та користь свіжих овочів, які поставляють організму велику кількість вітамінів та мінералів. Страва буде ідеальною для вечері, адже вона наситить, зігріє та підвищить настрій.

Необхідні інгредієнти:

  • 300 г свіжої свинини
  • 2 буряка
  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 3 картоплі
  • 1/2 білого капустяного головку
  • 1 часникова головка
  • 2 столові ложки томатного пюре
  • Сіль та перець за смаком
  • Зелень для прикраси

Спочатку наріжте свинину на кубики та обсмажте на сковорідці до золотистого кольору. Покладіть у каструлю. Потім почистіть та наріжте овочі та додайте їх у каструлю. Висипте томатне пюре та приправте сіллю та перцем за смаком. Залийте 2 літрами води та варіть на середньому вогні протягом 30-40 хвилин. Додайте дрібно нарізану зелень і залиште ще на 20 хвилин під кришкою. Смачного!

Ситні каші для вечері

Каша – це традиційна страва, яка не тільки насичує, а й надає організму потрібну кількість енергії та поживних речовин. Для вечері рекомендується спробувати ситну кашу з різних злаків, яка стане чудовим варіантом для вечері після тривалого робочого дня.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 1 склянка крупи гречаної
  • 2,5 склянки води
  • 2 столові ложки меду
  • 2 столові ложки гарбузових насінинок
  • Сіль та перець за смаком

Спочатку промийте вівсяні пластівці та крупу гречану під проточною водою. Потім перемістіть їх у каструлю та додайте воду. Доведіть до кипіння та зменшіть вогонь. Варіть протягом 15-20 хвилин, поки каша не буде готовою. Додайте мед, сіль та перець за смаком. Прикрасьте кашу гарбузовими насіннями. Смачного!

Вибір страви на вечерю – важливе питання, яке стикається перед багатьма людьми щодня. Ми надіємося, що ці рецепти стануть для вас корисними та допоможуть приготувати ситну, смачну та корисну страву для вечері 16 січня. Насолоджуйтесь вишуканим смаком та відчуйте, як ваше тіло отримує необхідні поживні речовини!

Часто задавані питання:

  1. Які є альтернативи для грецького горіха у першій страві?
  2. Чи можна використовувати інші типи риби у страві з лососем?
  3. Як додати особливий аромат до грибного крем-супу?
  4. Чи можна додати м’ясо до борщу?
  5. Які є переваги вживання каші на в

    У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

    У вас є запитання до змісту чи автора статті?
    НАПИСАТИ

    Залишити коментар

    Опубліковано на 15 01 2024. Поданий під Без категорії. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.
Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".