https://reporter.zp.ua

8983 Раяказакова

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Астероїд головного поясу

8983 Раяказакова (8983 Rayakazakova) – астероїд головного поясу, відкритий 13 березня 1977 року радянським астрономом Миколою Чернихом у Кримській астрофізичній обсерваторії.

Орбіта

Раяказакова є астероїдом головного поясу, який обертається навколо Сонця на відстані від 2,26 до 3,32 астрономічної одиниці. Велика піввісь орбіти астероїда становить 2,79 а.о., а ексцентриситет – 0,19. Орбіта Раяказакової має нахил до площини екліптики 26,5°.

Фізичні характеристики

Раяказакова є кам'янистим астероїдом класу S. Його розмір оцінюється в діапазоні від 11 до 25 кілометрів, а обертальний період становить приблизно 9 годин. Спектральні дослідження показують, що поверхня астероїда складається з силікатів і заліза.

Історія відкриття

Раяказакова була відкрита 13 березня 1977 року радянським астрономом Миколою Чернихом у Кримській астрофізичній обсерваторії. Астероїд названо на честь радянської та російської фізик-ядерниці Раїсі Михайлівни Казакової, яка зробила значний внесок у вивчення радіоактивного розпаду та ядерної фізики.

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Значення

Астероїд Раяказакова є частиною головного поясу астероїдів і не має значного наукового чи практичного значення. Однак він є цікавим об'єктом для досліджень астрономів, які вивчають динаміку і склад астероїдного поясу.

8983 Раяказакова є кам'янистим астероїдом головного поясу, який обертається навколо Сонця на відстані від 2,26 до 3,32 а.о. Його відкрив Микола Черних у 1977 році і назвав на честь радянської фізик-ядерниці Раїси Казакової. Астероїд є об'єктом досліджень для астрономів, які вивчають динаміку і склад головного поясу.

Часті запитання

  1. Коли було відкрито астероїд Раяказакова?
  2. Хто відкрив астероїд Раяказакова?
  3. Який клас астероїдів належить Раяказакова?
  4. Які фізичні характеристики астероїда Раяказакова?
  5. Яке значення має астероїд Раяказакова?

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

Приєднуйтеся до нашого чату: Телеграм!
У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 30 05 2024. Поданий під Вікі. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.
Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".