ЯК МОЖНА МАРИНУВАТИ СКУМБРІЮ
Редактор: Михайло МельникМаринована скунбрія – це смачна та популярна страва, яка походить з багатьох країн. Вона має багатий смак та аромат, який перетворить будь-яке звичайне приготування в щось особливе. У цій статті ми розповімо вам про кілька способів маринування скунбрії, що дозволить вам насолодитися цим чудовим деликатесом вдома.
1. Традиційний рецепт маринованої скунбрії
Для цього рецепту вам знадобиться наступні інгредієнти:
- 1 кг свіжої скунбрії
- 4 столові ложки солі
- 2 столові ложки цукру
- 1 цибулина (нарізана кільцями)
- 2 гвоздички
- 2 гострих кропиви
- 2 столові ложки оцту
- Мелена паприка за смаком
- Оливкова олія (для зберігання)
Почніть з очищення скунбрії від луски та внутрішніх органів. Змішайте сіль та цукор разом і посипте цією сумішшю обидві сторони риби. Залиште на 3 години в холодильнику.
Після того, як скунбрія застигне, зніміть залишки солі та цукру, промийте її під холодною водою та витріть насухо. Застосовуйте гвоздики, кропиву, цибулеві кільця та оцет на рибу, розкладіть її в банку та залийте оливковою олією. Закрийте банку та залиште в холодильнику на декілька годин, щоб скунбрія добре просочилася ароматами.
2. Маринована скунбрія з яблуками та медом
Цей рецепт додасть тільки свіжості та солодкості до скунбрії. Ось що вам знадобиться для його приготування:
- 1 кг свіжої скунбрії
- 2 яблука (нарізані тонкими колечками)
- 3 столові ложки меду
- Сіль та перець за смаком
- Сок з половини лимона
- 2 гілки свіжої м’яти
- Оливкова олія (для зберігання)
Очистіть скунбрію та посоліть її з обох сторін. Розкладіть яблука та м’яту по дну банки, покладіть рибу на верх. Змішайте мед, лимонний сік, сіль та перець разом і полийте цю суміш на скунбрію. Закрийте банку та поставте в холодильник на кілька годин. В результаті ви отримаєте смачний та ароматний десерт, готовий до подачі.
3. Скунбрія в соусі з лимона та часнику
Цей рецепт дасть вашій маринованій скунбрії кислу ноту та пряний аромат. Ось що вам знадобиться:
- 1 кг свіжої скунбрії
- 2 лимона (сок та цедра)
- 4 зубчики часнику (крупно нарізані)
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
- 2 гострих перці (нарізані кільцями)
- Петрушка (покрійте рибу для прикраси)
Очистіть скунбрію та посоліть її з обох сторін. Змішайте лимонний сік та цедру, часник, оливкову олію, сіль та перець. Полийте цей соус на рибу, прикрийте кільцями гострого перцю та поставте в холодильник на кілька годин. При подачі прикрасьте скунбрію зеленью петрушки.
4. Екзотична маринада з імбирям та соєвим соусом
Цей рецепт надасть скунбрії смаку східної кухні. Ось що вам знадобиться:
- 1 кг свіжої скунбрії
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 1 столова ложка меду
- 2 чайні ложки рівного перцю
- 2 чайні ложки свіжого імбиру (нарізаного тонкими пластинами)
- Сіль за смаком
- 1 лайм (сік та цедра)
- 2 столові ложки рибного соусу
Очистіть скунбрію та маринуйте її на декілька годин в зазначеному соусі з соєвим соусом, медом, перцем, імбиром, сіллю, лаймовим соком та рибним соусом. Залиште в холодильнику на просочення. При подачі можна полити рибу додатковим соусом та прикрасити кількома краплями лаймового соку.
5. Маринована скунбрія з цитрусовою свіжістю
Цей рецепт додасть спеційний запах та смак соняшнику до вашої скунбрії. Ось що вам знадобиться:
- 1 кг свіжої скунбрії
- 3 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки свіжого соку з апельсинів
- 2 столові ложки лимонного соку
- 2 столові ложки лимонного цукру
- Сіль та перець за смаком
- 2 гострих перці (нарізані кільцями)
- 2 гілки свіжої м’яти (для прикраси)
Очистіть скунбрію та посоліть її з обох сторін. Змішайте оливкову олію, апельсиновий та лимонний сік, лимонний цукор, сіль та перець. Полийте цю суміш на рибу, прикрийте кільцями гострого перцю та поставте в холодильник на кілька годин. Перед подачею оформіть скунбрію м’ятою.
Стискайте руку, щоб змусити скунбрію показати свої найкращі сторони у вигляді маринованої на вас блюзу з химерно приголомшливым смаком і ароматом. Ви отримаєте дивовижні результати, які задовольнять будь-якого любителя риби. Насолоджуйтесь приготуванням та подачею цих страв!
Запитання, що часто задаються по темі:
- Хочете маринувати скумбрію? Ми маємо рецепти!
- Яка є тривалість маринування скунбрії?
- Які інші інгредієнти можна додавати до маринаду?
- Чи можна замінити оливкову олію на інші види олії?
- Скільки часу можна зберігати мариновану скунбрію в холодильнику?
У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!
⚡⚡⚡ Топ-новини дня ⚡⚡⚡
Хто такий Такер Карлсон? Новий законопроект про мобілізацію З травня пенсію підвищать на 1000 гривень