https://reporter.zp.ua

ЩО МОЖНА ЗРОБИТИ НА ЗИМУ З КАБАЧКІВ

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Кабачки – це улюблена овочева культура, яка додає особливий смак багатьом стравам. Але що робити, коли врожай кабачків рятуємо з небезпеки зірвати? У цій статті ми розглянемо деякі цікаві і легкі способи переробки кабачків на зиму, щоб ви могли насолоджуватися ними протягом всієї холодної пори року.

Кабачкова ікра

Одним з найпопулярніших способів збереження кабачків на зиму є приготування кабачкової ікри. Це смачна страва, яка може бути використана як самостійне блюдо або як додаток до інших страв. Для приготування кабачкової ікри вам знадобиться:

  • 1 кг кабачків
  • 2 цибулі
  • 2 моркви
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 2 столові ложки томатної пастою
  • сіль і перець за смаком

Спочатку потрібно нарізати кабачки, цибулю та моркву на кубики. Далі розігрійте олію у каструлі та обсмажте цибулю та моркву до м’якості. Додайте кабачки та томатну пасту і варіть їх протягом 20-30 хвилин. Після цього зберігайте отриману суміш у банках та стерилізуйте. Тепер у вас є смачна консервація з кабачків, яку можна зберігати на всю зиму!

Кабачкові маринади

Ще один варіант переробки кабачків на зиму – це їх маринування. Кабачки в маринаді стають хрусткими та ароматними, і вони можуть бути використані як закуска або додаток до страв. Ось кілька рецептів кабачкових маринадів:

Мариновані кабачки з часником і зеленню

Цей маринат дає кабачкам гострий смак та аромат часнику та зелені. Вам знадобиться:

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

  • 1 кг молодих кабачків
  • 5-6 зубчиків часнику
  • 1 гірчична ложка зелені (укроп, петрушка)
  • 200 мл оцту
  • 200 г цукру
  • сіль за смаком

Почніть зі зрізання кабачків на пластини або кубики. Варіть їх у киплячій воді до м’якості. Покладіть кабачки у глибоку миску. Розібийте часник на зубчики та додайте його до кабачків. Додайте зелень, оцет, цукор та сіль. Покладіть кришку на миску та залиште на декілька годин або навіть протягом ночі. Згодом кабачки будуть готові і можуть бути збережені в банках або банкувати кожну банку окремо.

Мариновані кабачки з перцем і цибулею

Цей маринат дає кабачкам багатогранний смак за рахунок перцю та цибулі. Для приготування цього маринату вам знадобиться:

  • 1 кг кабачків
  • 3-4 перці чилі
  • 1 цибуля
  • 200 мл оцту
  • 200 г цукру
  • сіль за смаком

Починайте зі зрізання кабачків на скибочки або пластини. Розібийте перець чилі на кусочки. Тонко наріжте цибулю. Покладіть кабачки, перець та цибулю у глибоку миску. Додайте оцет, цукор та сіль. Покладіть миску під прес та залиште на декілька годин для насичення смаку. Потім кабачки можна перекласти в банки та закрити кришками.

Кабачковий суп

Якщо ви шукаєте ідеальний спосіб використовувати кабачки на зиму, то кабачковий суп – це чудовий варіант. Ви можете заморозити його у порціях, щоб мати смачну страву готову до вживання в будь-який час. Ось простий рецепт кабачкового супу:

  • 500 г кабачків
  • 1 цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 1 літер бульйону (овочевого або курячого)
  • сіль та перець за смаком
  • олія для смаження

Почніть зі зрізання кабачків на кубики. Наріжте цибулю та часник. Нагрійте олію у каструлі та обсмажте цибулю та часник до золотистого кольору. Додайте кабачки і продовжуйте смажити декілька хвилин. Далі додайте бульйон, сіль та перець, і варіть на середньому вогні протягом 15-20 хвилин. Після цього суп можна заморозити в пластикових контейнерах або пакетах, і він залишиться свіжим та смачним протягом всієї зими.

Загальний висновок

На зиму з кабачків можна приготувати багато смачних і корисних страв. З кабачкової ікри до кабачкових маринадів та кабачкових супів, є безліч варіантів, які ви можете спробувати. Зберігайте кабачки на зиму та насолоджуйтесь їхнім смаком протягом всієї пори року!

Часто задавані питання:

  1. Чи можна заморозити кабачки?
  2. Як тривати кабачки перед консервацією?
  3. Чи можна замінити цукор у маринадах?
  4. Чи можна використовувати інші овочі разом з кабачками?
  5. Як довго можна зберігати кабачкову ікру в банці?

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 14 01 2024. Поданий під Відповідь. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.

Останні новини

Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".