https://reporter.zp.ua

Клайв Овен

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Біографія

Клайв Овен (англ. Clive Owen; народився 3 жовтня 1964 року, Ковентрі, Велика Британія) – відомий британський актор кіно і театру.

Кар'єра

Овен розпочав свою акторську кар'єру в театрі, виступаючи в Королівському національному театрі та Королівській шекспірівській трупі. Згодом він перейшов до кіно і телебачення, де досяг широкого визнання.

Одними з найбільш значущих ролей Оуена є:

  • Сподкуйник у фільмі "Близькість" (2004)
  • Двайт МакКарті у фільмі "Місто гріхів" (2005)
  • Теодор Ферон у фільмі "Останній нащадок Землі" (2006)

Нагороди

За свою кар'єру Овен отримав численні нагороди, зокрема:

  • Премія BAFTA за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмі "Близькість" (2005)
  • Премія "Золотий глобус" за найкращу чоловічу роль другого плану у фільмі "Близькість" (2005)

Особисте життя

Овен одружений на британській акторці Саманті Мортон з 1995 року. У них двоє дітей.

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Фільмографія

Кіно

  • Круїз (1998)
  • Госфорд-Парк (2001)
  • Кріпове місце (2002)
  • Ідентифікація Борна (2002)
  • Близькість (2004)
  • Король Артур (2004)
  • Місто гріхів (2005)
  • Останній нащадок Землі (2006)
  • Діти людей (2006)
  • Гарвардський бомбіст (2007)
  • Міжнародна (2009)
  • Трава (2010)
  • Інтернешнл (2010)

Телебачення

  • Другорядка (1996)
  • Ван Гог (2011)
  • Президент (2020)

Висновки

Клайв Овен є одним із найвідоміших і шанованих акторів свого покоління. Завдяки своїм потужним виступам у театрі і кіно він завоював визнання критиків і глядачів у всьому світі.

Часті питання

  1. Які найвідоміші фільми Клайва Оуена?
  2. Які нагороди він отримав за свою акторську кар'єру?
  3. Коли і де народився Клайв Оуен?
  4. На ком одружений Клайв Оуен?
  5. У яких відомих театрах виступав Клайв Оуен?

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

Приєднуйтеся до нашого чату: Телеграм!
У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 14 04 2024. Поданий під Вікі. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.
Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".