https://reporter.zp.ua

ЯК СПЕКТИ ПАСКУ В ДУХОВЦІ?

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Як спекти паску в духовці?

Спека паску – це чудова традиція, яка додає святкового настрою до Великодня. Це смачне та ароматне ласощі, яке прикрашає святковий стіл та радує близьких. Але як саме приготувати паску в духовці, щоб вона вийшла смачною та пухкою? Давайте розберемось поетапно.

Крок 1: Підготовка інгредієнтів

Перш за все, вам знадобиться наступний список інгредієнтів:

  • 500 г борошна;
  • 200 мл молока;
  • 150 г цукру;
  • 100 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 10 г дріжджів;
  • щіпка солі;
  • 1 чайна ложка ваніліну;
  • 100 г сухофруктів (опціонально);
  • 100 г горіхів (опціонально).

Переконайтеся, що всі інгредієнти мають кімнатну температуру, а борошно перед використанням просіяно.

Крок 2: Закваска

Додайте дріжджі та щіпку цукру у зігріте молоко. Залиште їх на 10-15 хвилин, щоб дріжджі активувалися та з’явилася піна на поверхні.

Крок 3: Замісити тісто

У великій мисці суміште борошно, цукор, сіль та ванілін. Додайте розтоплене масло, активовані дріжджі та розбиті яйця. Повільно додавайте потрібну кількість молока та замішуйте тісто до однорідної консистенції.

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Якщо бажаєте додати сухофрукти або горіхи, залиште невелику кількість тіста без начинки, щоб обвалити їх перед випіканням.

Крок 4: Перша підйомка

Покрийте миску з тістом чистою серветкою або поліетиленовою плівкою. Залиште його на протязі 1-2 годин у теплому місці для першої підйомки. Тісто повинно подвоїти свій об’єм.

Крок 5: Формування

Після першої підйомки розділіть тісто на дві рівні частини. З однієї частини зробіть шар з товщиною близько 1-2 см для дна форми, а іншу частину розділіть на маленькі шматочки для формування великодніх символів, які потім прикріпите до основного шару тіста.

Не забудьте також зробити отвір у центрі основного шару тіста для більш рівномірного просмалювання паски.

Крок 6: Друга підйомка та випікання

Покрийте форму з тістом чистою серветкою або поліетиленовою плівкою та залиште на протязі 30-40 хвилин у теплому місці для другої підйомки.

Після цього, паску можна посипати яйцем або випікати без прикрас, якщо ви плануєте прикрасити її після випікання. Перед випіканням розігрійте духовку до 180°C та випікайте паску протягом 30-40 хвилин або доки вона не стане золотистою.

Після випікання залиште паску охолодитися на решітці перед подачею до столу.

Як бачите, приготування паски в духовці – це нескладний процес, який може бути виконаний у комфорті вашої кухні. Насолоджуйтесь святковими днями та діліться цією смачною традицією з вашою родиною та друзями. З Великоднем!

Запитання, які часто задаються:

  1. Як довго займає час приготування паски в духовці?
  2. Чи можна використовувати рослинні масла замість вершкового масла?
  3. Як зберігати паску після випікання?
  4. Як можна прикрасити паску перед подачею?
  5. Чи можна замінити борошно на інші види муки?

Нехай ваше свято буде наповнене смачними стравами та затишком у сім’ї!

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 14 02 2024. Поданий під Відповідь. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.

Останні новини

Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".