ЩО ЗНАЧИТЬ БОРЩ?
Редактор: Михайло МельникСьогодні ми хочемо поговорити про одну з найбільш улюблених страв української кухні – борщ.
Що таке борщ? Це суп, який готується з буряків, капусти, моркви, цибулі, часнику та інших овочів. Існує багато різних рецептів борщу, тому кожна господиня готує його по-своєму.
Борщ – це страва з багатою історією. Вважається, що він з’явився в Україні в XVI столітті. Існує багато легенд про те, як з’явився борщ. Одна з них говорить, що борщ винайшли запорозькі козаки. Вони готували його в казанах на відкритому вогні.
Борщ – це дуже смачна та корисна страва. Він містить багато вітамінів та мінералів, необхідних для нашого організму.
Існує багато різних видів борщу. Найпопулярнішими є:
* Червоний борщ
* Зелений борщ
* Холодний борщ
* Посний борщ
* М’ясний борщ
* Рибний борщ
* Грибний борщ
Приготувати борщ зовсім не складно. Для цього вам знадобляться:
* Буряк
* Капуста
* Морква
* Лук
* Часник
* Помідор
* Картопля
* М’ясо
* Сіль
* Перець
* Буряк – 1 шт
* Капуста – 300 г
* Морква – 2 шт
* Лук – 2 шт
* Часник – 2 зубчика
* Помідор – 2 шт
* Картопля – 5 шт
* М’ясо (будь-яке) – 500 г
* Сіль – за смаком
* Перець – за смаком
1. М’ясо відварити до готовності.
2. Буряк натерти на крупній тертці і обсмажити на сковороді з маслом до м’якості.
3. Капусту нашаткувати і додати в бульйон.
4. Через 10 хвилин додати моркву, натерту на крупній тертці, і цибулю, нарізану півкільцями.
5. Через 5 хвилин додати картоплю, нарізану кубиками.
6. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні до готовності всіх овочів.
7. За 5 хвилин до готовності додати буряк, томатну пасту, сіль і перець.
8. Дати настоятися під кришкою протягом 15 хвилин.
Борщ можна подавати до столу зі сметаною, хлібом, пампушками.
Борщ – це дуже корисна страва. Він містить багато вітамінів і мінералів, необхідних для нашого організму. Буряк, який є одним з основних інгредієнтів борщу, містить вітаміни С, В1, В2, РР, фолієву кислоту, залізо, калій, магній, фосфор і йод. Капуста містить вітаміни С, В1, В2, В6, РР, калій, кальцій, фосфор і залізо. Морква містить вітаміни А, С, В1, В2, В6, РР, калій, кальцій, фосфор і залізо. Цибуля містить вітаміни С, В1, В2, В6, РР, калій, кальцій, фосфор і залізо. Часник містить фітонциди, які мають антибактеріальну дію.
1. Які овочі входять до складу борщу?
2. Як приготувати борщ?
3. Які бувають види борщу?
4. У чому користь борщу?
5. З чим можна подавати борщ?
У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!
⚡⚡⚡ Топ-новини дня ⚡⚡⚡
Хто такий Такер Карлсон? Новий законопроект про мобілізацію З травня пенсію підвищать на 1000 гривень