ЩО МОЖНА ЗРОБИТИ З ФАРШУ В ДУХОВЦІ
Редактор: Михайло Мельник1. Рецепт м’ясних кульок з фаршу в духовці
М’ясні кульки – це прекрасна ідея для використання фаршу в духовці. Їх можна приготувати швидко і просто. Додайте до фаршу подрібнений лук, сіль та перець за смаком. Змішайте все добре. Формуйте невеликі кульки з фаршу й розмістіть їх на противні, покритому пергаментним папером. Приготуйте в духовці протягом 20-25 хвилин при температурі 180-200 градусів за Цельсієм. Спробуйте подати м’ясні кульки з соусом чи овочами, і це стане чудовим обідом для всієї родини.
2. Фаршовані перці з фаршу в духовці
Фаршовані перці – це ще один варіант використання фаршу в духовці. Розріжте верх перців та видаліть насіння. Змішайте фарш з рисом, наріжте подрібнений лук та зелень за смаком. Наповніть перці отриманим фаршем і прикрийте верхню частину. Розмістіть їх в запікальній формі, додайте трохи води чи соусу, і спекайте в духовці при 200 градусах протягом 30-40 хвилин. Фаршовані перці стануть смачним та ситним стравою на обід або вечерю.
3. Начинки для кабачків з фаршу в духовці
Кабачки можна також використати для приготування смачної страви з фаршем в духовці. Почистіть кабачки, видаліть середину ісультовою ложкою. Змішайте фарш з подрібненим луком, приправами та твердим сиром. Наповніть кабачки отриманим фаршем і поставте їх в запікальну форму. Приправте оливковою олією та натертим сиром. Спекайте в духовці при 180 градусах протягом 25-30 хвилин. Подаються кабачки з гарячим соусом або з сметаною.
4. М’ясний рулет з фаршу в духовці
М’ясний рулет з фаршу – ідеальний варіант для святкового столу чи випадку, коли вам потрібно приготувати щось особливе. Подрібніть лук, овочі та зелень, а також додайте заправку за вашим смаком. Розтягніть фарш на силіконовій ковдрі або на плівці, поставте на нього шаруватий сир та заправками. Згорніть фарш у рулет, надійно складіть його та обмотайте ниткою для кулінарії. Поставте рулет в запікальну форму і запекайте в духовці при 180 градусах протягом 1-1,5 години. Подаються рулетом з картоплею, овочами та соусом.
5. Фаршировані баклажани з фаршу в духовці
Для цієї страви вам знадобляться тонкі смужки баклажанів, які насолодиться всі смаки. Змішайте фарш з рисом, солодкою цибулею та сухофруктами. Розкиньте смужки баклажанів та нанесіть на них равликом фарш. Потім намотайте смужки в рулетики і поставте їх в запікальну форму. Зверніть увагу, щоб баклажани добре зчепилися між собою. Спекайте в духовці при 180 градусах протягом 30-40 хвилин. Фаршировані баклажани готові до подачі. Подаються з соусом чи смаженою картоплею.
Отже, фарш може послужити основою для багатьох смачних страв, які можна приготувати з використанням духовки. Від м’ясних кульок до фаршованих овочів, варіацій багато. Завжди враховуйте смак своєї сім’ї та експериментуйте зі складом фаршу і приправами. Попереду вас чекає незабутній смак і задоволення від створення смачних страв з фаршу в духовці.
Запитання, які часто задаються про приготування страв з фаршу в духовці:
- Який фарш краще використовувати для м’ясних страв?
- Чи можна заморожувати страви з фаршу перед запіканням?
- Скільки часу потрібно для запікання фаршованих баклажанів?
- Які ще овочі можна фаршировати фаршем та запікати в духовці?
- Якою температурою краще запікати страви з фаршу в духовці?
У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!
⚡⚡⚡ Топ-новини дня ⚡⚡⚡
Хто такий Такер Карлсон? Новий законопроект про мобілізацію З травня пенсію підвищать на 1000 гривень