https://reporter.zp.ua

Просілне – довідка

# ,

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Просілне: традиційна українська юшка з м’ясом, буряковою юшкою та вушками

Просілне — це традиційна українська юшка, яка складається з м’ясного бульйону, бурякової юшки та вушок. Її подають як першу страву на обід або вечерю. Просілне згадується в поемі Івана Котляревського «Енеїда», що робить його одним з найстаріших відомих українських супів.

Історія просілного

Просілне є одним з найдавніших українських супів. Перші згадки про нього з’являються у літописі «Повість временних літ». Вважається, що просілне було популярною стравою серед слов’янських племен у ранньому Середньовіччі. У пізніші часи просілне було поширене на всій території України. Його подавали як першу страву на обід або вечерю. Просілне згадується в поемі Івана Котляревського «Енеїда» (1798). Це свідчить про те, що суп був популярним в Україні наприкінці XVIII століття.

Традиційний рецепт просілного

Традиційний рецепт просілного простий і не вимагає особливих інгредієнтів. Для приготування супу вам знадобляться:

* 1 кг м’яса (яловичини, свинини або курки)
* 1 буряк
* 2 моркви
* 1 цибуля
* 1 корінь петрушки
* 1 корінь селери
* 3 літри води
* Сіль, перець, лавровий лист, гвоздика
* Для вушок:
* 1 склянка борошна
* 1 яйце
* 1 столова ложка води
* Сіль

Процес приготування:

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

1. Відварити м’ясо. Для цього покладіть м’ясо в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Після закипання зніміть шум і варіть м’ясо на повільному вогні до готовності.
2. Приготувати бурякову юшку. Для цього очистіть буряк і натріть його на грубій тертці. Потім залийте буряк окропом і варити на повільному вогні 15-20 хвилин.
3. Приготувати вушка. Для цього змішайте борошно, яйце, воду і сіль в однорідну масу. З отриманого тіста розкачайте тонкий пласт і наріжте його на квадратики. У центр кожного квадратика покладіть трохи м’ясного фаршу і защипніть краї тіста.
4. З’єднати всі інгредієнти. Готовий м’ясний бульйон процідіть і поверніть в каструлю. Додайте в бульйон бурякову юшку, вушка, моркву, цибулю, корінь петрушки, корінь селери, сіль, перець, лавровий лист і гвоздику. Доведіть суп до кипіння і варіть на повільному вогні 15-20 хвилин.
5. Подавайте просілне гарячим. Суп можна подавати з грінками, сухарями або булочками.

Поради щодо приготування просілного

* Для приготування просілного можна використовувати будь-яке м’ясо. Однак найкраще підходить яловичина або свинина.
* Якщо ви хочете зробити суп більш наваристим, додайте в бульйон кістки.
* Бурякову юшку можна приготувати заздалегідь. Для цього очистіть буряк і натріть його на грубій тертці. Потім залийте буряк окропом і варіть на повільному вогні 15-20 хвилин. Готову бурякову юшку можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 днів.
* Вушка можна приготувати заздалегідь. Для цього змішайте борошно, яйце, воду і сіль в однорідну масу. З отриманого тіста розкачайте тонкий пласт і наріжте його на квадратики. У центр кожного квадратика покладіть трохи м’ясного фаршу і защипніть краї тіста. Готові вушка можна зберігати в морозильній камері протягом 1-2 місяців.
* Просілне можна подавати з грінками, сухарями або булочками.

Висновок

Просілне — це традиційний український суп, який поєднує в собі простоту приготування та чудовий смак. Це відмінна страва для обіду або вечері.

Часті запитання

1. Що таке просілне?
2. Які інгредієнти потрібні для приготування просілного?
3. Як приготувати просілне?
4. З чим можна подавати просілне?
5. Як зберігати просілне?

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 21 12 2023. Поданий під Вікі. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.

Останні новини

Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".