https://reporter.zp.ua

Капусняк – український рецепт

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Капусняк – це традиційна українська страва, яка готується з капусти, буряка, моркви та інших овочів. Цей суп дуже популярний в Україні, особливо в зимовий період, коли овочі є основним продуктом харчування. У цій статті ми розповімо, як приготувати смачний капусняк за традиційним українським рецептом.

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Інгредієнти

  • Білокачанна капуста – 400 г;
  • Буряк – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Картопля – 3 шт;
  • Томатна паста – 2 ст.л;
  • Соляні огірки – 2 шт;
  • Соління з листям капусти – 1/2 склянки;
  • Вода – 2 л;
  • Сіль – за смаком;
  • Цукор – 1 ч.л;
  • Чорний перець мелений – за смаком;
  • Свіжа зелень – для прикраси.

Приготування

  1. Починаємо з підготовки овочів. Очищуємо буряк, моркву та цибулю. Потім натираємо їх на терці.
  2. Нагріваємо олію в каструлі та обсмажуємо натерту цибулю, моркву та буряк до м’якості.
  3. Додаємо томатну пасту та обсмажуємо її разом з овочами ще протягом 2-3 хвилин.
  4. Потім додаємо нарізану солоними шматками капусту, соління з листям капусти та нарізані солені огірки. Все це заливаємо водою та додаємо сіль, цукор та мелений перець.
  5. Доводимо суп до кипіння, потім зменшуємо вогонь та варимо протягом 20 хвилин.
  6. Поки суп вариться, очищуємо картоплю та нарізаємо її кубиками.
  7. Додаємо картоплю до супу та варимо все разом ще протягом 15-20 хвилин, доки картопля не стане м’якою.
  8. Перед подачею на стіл капусняк можна посипати свіжою зеленню.

Поради

  • Щоб капусняк був більш насиченим, можна додати в нього м’ясо або ковбасу.
  • Якщо ви не любите кислу страву, можна зменшити кількість соління або взагалі не додавати його в суп.
  • Щоб зробити капусняк більш густим, можна додати в нього трохи борошна, розведеного у воді.
  • Якщо ви хочете, щоб капусняк був більш пікантним, можна додати в нього гострий перець або червоний стручковий перець.

Готуйте справжній український капусняк!

Капусняк – це традиційна українська страва, яка готується з овочів та має чудовий смак. Цей суп дуже популярний в Україні, особливо в зимовий період. За допомогою нашого рецепту ви зможете приготувати смачний капусняк за традиційним українським рецептом. Смачного!

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 29 04 2024. Поданий під Україна. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.
Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".