Італійські експерименти: смачні страви, які можна приготувати власноруч
Редактор: Михайло МельникІталійська кухня — одна з найпопулярніших у світі. Вона проста й смачна, і ти точно зможеш готувати ці страви самостійно. Сьогодні розповімо про характерні риси італійської кулінарної традиції та поділимось кількома перевіреними рецептами.
Яскраві характеристики італійських страв
Справжня магія кулінарії — рецепти італійської кухні поєднують традиції, простоту й вишуканість. Їй притаманні:
- використання оливкової олії замість вершкового масла чи маргарину;
- простота і натуральність — використовуються свіжі, якісні продукти без складних технологій обробки;
- сезонні та місцеві інгредієнти;
- хліб і тісто як основа багатьох страв, яку готують з борошна, води, дріжджів, солі;
- різноманітні види пасти — спагетті, пене, тальятелле, равіолі;
- щедрі порції сиру та м’ясних виробів;
- використання помірної кількості трав та спецій, свіжої зелені;
- різноманітні види риби та морепродуктів.
Також італійська кухня шанує вино, яке ідеально пасує до страв.
Кальцоне — італійський смак на твоїй кухні
Бажаєш додати італійських страв до свого меню? Почни з безпрограшної комбінації — тісто, соус і начинка. Приготуй кальцоне — закриту італійську піцу. Тобі знадобляться такі складники:
- пшеничне борошно — 350 г;
- пресовані «Львівські дріжджі» — 4 г;
- сіль — 6 г;
- рослинна олія — 30 г;
- вода — 210 г.
Розведи дріжджі у теплій воді та додай всі інші інгредієнти. Слід замісити м’яке та еластичне тісто, залишити його в теплому місці без протягів на 30 хвилин. Коли маса підійде, розділи її на дві частини, сформуй кульки та знову залиш на півтори-дві години під плівкою.
Для соусу тобі знадобиться 300 г помідорів, половина великої цибулини, 1 зубчик часнику, спеції і трави. Все це разом протушкуй в глибокій посудині та збий блендером, поверни на плиту та випаруй зайву рідину, щоб соус став густим.
Для начинки додатково до соусу візьми:
- улюблений вид ковбаси — 400 г;
- моцарелу — 100 г;
- чедер — 100 г;
- печериці — 150 г;
- пармезан;
- листочки свіжого базиліку.
Розкатай тісто, змаж соусом половину та виклади на неї начинку, накрий другою частиною та защипни краї. Можеш проявити фантазію та зробити край фігурним. Змасти готовий виріб соусом та зроби кілька проколів виделкою, щоб зайва волога могла вийти, посип пармезаном зверху. Випікай кальцоне до 12 хвилин за температури 250°С до рум’яної скоринки.
Фокачча замість традиційного магазинного буханця
Спробуй приготувати традиційний італійський хліб — фокаччу. Це простий рецепт, але зі справжнім національним характером. Тобі знадобиться:
- опара зі 150 г борошна, 20 г пресованих «Львівських дріжджів», 50 г манної крупи, 330 г води;
- тісто з опари, 300 г борошна, 10 г солі, 30 г олії;
- декор — 100 г оливок без кісточки, 100 г в’ялених помідорів, розмарину, 20 г оливкової олії.
Зроби еластичне однорідне тісто, виклади у форму та прикрась поверхню. Випікай хліб в духовці, розігрітій до 200ºС протягом 25 хвилин. Подавай з соусами та паштетами.
У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!
⚡⚡⚡ Топ-новини дня ⚡⚡⚡
Хто такий Такер Карлсон? Новий законопроект про мобілізацію З травня пенсію підвищать на 1000 гривень