https://reporter.zp.ua

Бубур-аям

# ,

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Бубур-аям: індонезійська каша з куркою

Каша – це страва, яку можна зустріти в кухнях багатьох народів світу. Але індонезійська каша бубур-аям – це щось особливе. Ця страва поєднує в собі рис, курку, овочі та спеції, створюючи неймовірно смачний і ситний сніданок.

Рецепт бубур-аяму

Щоб приготувати бубур-аям, вам знадобляться наступні інгредієнти:

* 1 склянка рису (краще використовувати басматі)
* 1,5 літра курячого бульйону
* 1 куряча грудка (або стегна)
* 2 яйця
* 1 цибулина
* 1 пучок кінзи
* ½ пучка зеленої цибулі
* 1 лайм
* 1 столова ложка кунжутного масла
* 1 чайна ложка меленого коріандру
* 1 чайна ложка меленого кумина
* 1 чайна ложка меленої паприки
* Сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Промийте рис і замочіть його в холодній воді на 30 хвилин.
2. Курячу грудку відваріть в курячому бульйоні до готовності. Вийміть курку з бульйону і наріжте її на шматочки.
3. У каструлі розігрійте кунжутне масло і обсмажте в ньому цибулю до м’якості.
4. Додайте в каструлю рис, курячий бульйон, куряче філе, коріандр, кумин, паприку, сіль і перець. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи.
5. Зваріть яйця круто і наріжте їх на четвертинки.
6. Промийте кінзу і зелена цибуля і дрібно наріжте їх.
7. Подавайте бубур-аям гарячим, присипавши зеленню і кунжутом. Додайте четвертинки варених яєць і скибочку лайма.

Поради з приготування бубур-аяму

* Для приготування бубур-аяму можна використовувати будь-яку частину курки, але найкраще підходить грудка або стегна.
* Якщо ви хочете зробити більш пісний варіант страви, можна замінити курячий бульйон на овочевий.
* Для приготування бубур-аяму можна використовувати будь-який рис, але найкраще підходить басматі.
* Користуватись свіжою зеленню, це додасть страві свіжості та аромату.
* Бубур-аям можна подавати як самостійну страву або з додатковими гарнірами, такими як вареним яйцем, крупуком або абоном.

Корисні властивості бубур-аяму

Бубур-аям – це не тільки смачна, але і корисна страва. Вона містить велику кількість білків, вуглеводів, вітамінів і мінералів. Бубур-аям допомагає зміцнити імунітет, поліпшити травлення і метаболізм. Також ця страва корисна для серця і судин.

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Висновок

Бубур-аям – це традиційна індонезійська страва, яку можна зустріти в меню багатьох ресторанів і кафе. Але цю страву легко можна приготувати і в домашніх умовах. Бубур-аям – це ідеальний сніданок, який подарує вам заряд енергії на весь день.

5 запитань, що часто задаються по темі бубур-аяма

1. Що таке бубур-аям?
Бубур-аям – це індонезійська рисова каша, рясно заправлена курятиною, а також набором додаткових інгредієнтів – зазвичай, рубаним яйцем, цибулею, зеленню, крупуком, абоном, різними приправами.

2. Як приготувати бубур-аям?
Для приготування бубур-аяму вам знадобляться рис, курячий бульйон, куряче м’ясо, яйця, цибуля, зелень, спеції і приправи. Рис потрібно промити і замочити в холодній воді на 30 хвилин. Курячу грудку відварити в курячому бульйоні до готовності. У каструлі розігріти кунжутне масло і обсмажити в ньому цибулю до м’якості. Додати в каструлю рис, курячий бульйон, куряче філе, коріандр, кумин, паприку, сіль і перець. Довести до кипіння і варити на повільному вогні протягом 20 хвилин, періодично помішуючи. Зварити яйця круто і нарізати їх на четвертинки. Промити кінзу і зелена цибуля і дрібно нарізати їх. Подавати бубур-аям гарячим, присипавши зеленню і кунжутом. Додайте четвертинки варених яєць і скибочку лайма.

3. Які корисні властивості бубур-аяму?
Бубур-аям містить велику кількість білків, вуглеводів, вітамінів і мінералів. Бубур-аям допомагає зміцнити імунітет, поліпшити травлення і метаболізм. Також ця страва корисна для серця і судин.

4. Де можна спробувати бубур-аям?
Бубур-аям можна зустріти в меню багатьох ресторанів і кафе індонезійської кухні. Але цю страву легко можна приготувати і в домашніх умовах.

5. Які існують варіації бубур-аяму?
Існують різні варіації бубур-аяму, які відрізняються інгредієнтами і способом приготування. Наприклад, в деяких рецептах використовується курятина, в інших – яловичина або баранина. Також в бубур-аям можна додавати різні овочі, наприклад, моркву, картоплю або стручкову квасолю.

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 31 12 2023. Поданий під Вікі. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.

Останні новини

Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".