https://reporter.zp.ua

Ніфонтова Ліка Олексіївна

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

Біографія та кар'єра

Ніфонтова Ліка Олексіївна (справжнє ім'я – Ліана Олексіївна Ніфонтова) народилася 5 березня 1963 року в Казані, РРФСР, СРСР. Свою акторську кар'єру розпочала з 1986 року, зігравши свою першу роль у фільмі "Втрачений час".

Після закінчення Школи-студії МХАТ у 1985 році Ніфонтова стала актрисою Театру імені Моссовета. Через деякий час вона перейшла до Театру імені Ленінського комсомолу, де пропрацювала до 2005 року. На сцені цих театрів вона зіграла багато яскравих ролей у виставах за класичними та сучасними творами.

У кіно Ніфонтова дебютувала в 1986 році у фільмі "Втрачений час", де зобразила образ молодої вчительки Ольги. Її широкий акторський діапазон і природна харизма дозволили їй зіграти різні ролі, як героїнь ліричних комедій, так і драматичних персонажів.

Відомі фільми з участю Ліки Ніфонтової:

  • "Втрачений час" (1986)
  • "Дипломат" (1990)
  • "Московські канікули" (1995)
  • "Заздрість богів" (1998)
  • "Полин" (2003)
  • "Будинок Солнца" (2009)
  • "Полювання на Голову" (2014)

За свої досягнення в кінематографі Ліка Ніфонтова була удостоєна звання Народної артистки росії у 2005 році.

Особисте життя

Ліка Ніфонтова була заміжня за актором Павлом Румянновим. У 1989 році у них народився син Костянтин. Після розлучення з Румянновим Ніфонтова вийшла заміж за підприємця Андрія Щирова.

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

Нагороди та відзнаки

  • Заслужена артистка росії (1995)
  • Народна артистка росії (2005)
  • Лауреат премії "Золотий софіт" (2005)
  • Лауреат премії "Триумф" (2006)

Цікаві факти

  • Ліка Ніфонтова є не тільки актрисою, але й талановитою художницею. Її картини демонструвалися на персональних виставках.
  • Вона захоплюється верховою їздою та йогою.
  • Ніфонтова займається благодійною діяльністю, допомагаючи дітям та людям, які постраждали від стихійних лих.

Фільмографія

Художні фільми:

  • "Втрачений час" (1986)
  • "Дипломат" (1990)
  • "Московські канікули" (1995)
  • "Заздрість богів" (1998)
  • "Полин" (2003)
  • "Будинок Солнца" (2009)
  • "Полювання на Голову" (2014)

Телевізійні фільми та серіали:

  • "Битва за Москву" (1985)
  • "Годинник без стрілок" (1988)
  • "Ніч без порад" (2001)
  • "Фатальна красуня" (2006)
  • "Син" (2014)
  • "Родичі" (2018)

Ліка Ніфонтова – талановита радянська та російська актриса з широким акторським діапазоном. Її роботи у кіно та театрі отримали визнання критиків та глядачів, що підтверджується численними нагородами та відзнаками. Ніфонтова продовжує радувати своїх шанувальників новими яскравими ролями.

Запитання, що часто задаються

  1. Які найвідоміші кіноролі Ліки Ніфонтової?
  2. На яких театральних підмостках виступала Ніфонтова?
  3. Коли Ніфонтова отримала звання Народної артистки росії?
  4. Чи є у Ніфонтової діти?
  5. Якими видами творчості захоплюється Ніфонтова крім акторства?

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

Приєднуйтеся до нашого чату: Телеграм!
У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 14 04 2024. Поданий під Вікі. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.
Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".