Кардинал-довбоніс червоноволий

Латинська назва: Pheucticus ludovicianus

Родина: Кардиналові (Cardinalidae)

Ряд: Горобцеподібні (Passeriformes)

Анатомія та зовнішній вигляд

Розміри:

  • Довжина: 21-25 см
  • Розмах крил: 33-38 см
  • Маса: 60-90 г

Забарвлення та особливості:

  • Самці:
    • чорне пір'я, білі плями на плечах та крилах
    • трикутний малиновий "фартушок" на грудях
    • великий, важкий і загнутий дзьоб
  • Самиці:
    • світло-рябеньке пір'я, коричневі крила і хвіст
    • дзьоб значно менший і пряміший

Поведінка та середовище існування

Середовище існування:

  • Ліси, парки, сади
  • Віддає перевагу листяним деревам і заростям

Раціон:

  • Насіння, фрукти, ягоди
  • Комахи та інші безхребетні – особливо під час гніздування

Поведінка:

  • Територіальні та агресивні птахи, особливо під час сезону розмноження
  • Живуть парами або невеликими зграями
  • Швидкі та юркі, часто їх можна побачити стрибаючими серед гілок

Міграція та ареал поширення

Міграція:

  • Більша частина популяції мігрує на південь до Центральної та Південної Америки на зиму
  • Північні популяції в основному осілі

Ареал поширення:

  • Розмножується в східній частині Північної Америки, від Канади до північного сходу Мексики
  • Зимує в Центральній та Південній Америці

Статус збереження та занепокоєння

Статус збереження:

  • Вид із найменшою загрозою за версією Міжнародного союзу охорони природи (МСОП)

Фактори загроз:

  • Втрата та фрагментація середовища існування
  • Використання пестицидів і гербіцидів
  • Загибель птахів на дорогах та вікнах

Висновки

Кардинал-довбоніс червоноволий – унікальний і барвистий птах, що мешкає в Східній Північній Америці. Незважаючи на зниження чисельності популяції, його поширеність і адаптивність допомагають зберегти вид менш загрозливим.

Часті запитання

  1. Якої статі птахи з малиновим "фартушком"?
    Самці
  2. Де розмножується кардинал-довбоніс червоноволий?
    У східній частині Північної Америки
  3. Яка основна загроза для цього виду?
    Втрата середовища існування
  4. Чи мігрують кардинали-довбоноси червоноволі?
    Так, більша частина популяції мігрує на південь на зиму
  5. Яка довжина самців кардинала-довбоноса червоновологого?
    21-25 см
▶️▶️▶️  Алашська автономія

Залишити коментар

Опубліковано на 26 04 2024. Поданий під Вікі. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.
Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".
Сантехнік Умань