Як приготувати різдвяну печеню?
На Різдво часто подають печеню. Так називають страви зі смаженим чи запеченим м’ясом. Незалежно від того, фаршироване воно чи ні, його легко приготувати. До того ж печеню можна зробити заздалегідь. А якщо додати овочі, гірчицю та інші інгредієнти, ви зможете ще більше вразити гостей. Досі не знаєте, що приготувати? Зручно, що є рецепти різдвяних страв онлайн і можна швидко вибрати щось до смаку.
Якщо ви хочете отримати вишукану та елегантну страву, можна спробувати приготувати печеню з журавлиною з карамелізованими яблуками, ідеальну для особливих випадків. Також чудовим вибором стане печеня з рожевим виноградом. Перегляньте рецепти на picantecooking та знайдіть той, який підходить саме вам. А поки пропонуємо вам кілька варіантів.
Печеня з телятини з журавлиною і карамелізованими яблуками
Це традиційна друга страва – телятина, збагачена смаком журавлини та карамелізованих яблук. Вона готується майже 3 години, тож потрібно подбати про неї завчансо.
Інгредієнти (на 8 осіб):
60 г сушеної журавлини
800 г каре телячого
1 склянка кальвадос або коньяк
2 ложки каштанового джему
4 кислі яблука
1 ложка розмарину
1 склянка білого вина
перець/сіль за смаком
вершкове масло за смаком
оливкова олія (Extra virgin) за смаком
Приготування:
1) Обв’яжіть телячу корейку гастрономічною ниткою, посоліть і поперчіть. Обсмажте телятину на сковороді з невеликою кількістю олії до рівномірної золотистої скоринки. Додайте кальвадос. Перекладіть усе на гарячу сковороду з голками розмарину, вином і чорницею. Випікайте в духовці на деко при 100° близько 2 годин.
2) Тим часом помийте яблука, розріжте їх уздовж навпіл і видовбайте серединку, щоб видалити всі насіння. Покладіть яблука в сковороду і підрум’яньте їх на шматочку вершкового масла. Змочіть яблука невеликою кількістю води й варіть, поки вони не стануть м’якими.
Як подати страву?
1) Зніміть кришку, наповніть поглиблену частину яблук шматочками каштанового джему/зацукрованих каштанів і продовжуйте готувати на середньому вогні, поки вони не карамелізуються.
2) Наріжте печеню і подайте страву з журавлиною та яблуками.
Як приготувати печеню з рожевим виноградом?
Спробуйте унікальну печеню, яка втілює правильне поєднання солодкого та гіркого, створюючи гармонійний баланс смаків.
Інгредієнти (на 4 особи):
850 г телячого рулету
40 г бекон (можна копчений)
1 морква
4 пучки петрушки
250 мл білого вина
1 ч. ложка спеції естрагона (тархун)
200 г рожевого винограду
1 біля цибуля
30 г масла
1 стебло селери
перець/сіль за смаком
Приготування:
1) Покладіть телячий рулет на обробну дошку і гострим ножем зробіть багато дрібних надрізів по всьому шматку м’яса. Вставте в кожну невеликий шматочок бекону і закрийте надрізи, натискаючи на них кінчиками пальців.
2) Селеру, моркву та цибулю слід почистити. Перші 2 овочі нарізати шматочками, а цибулю розділити на тонкі брусочки. Розтопіть вершкове масло в овальній каструлі, яку можна поставити в духовку. Покладіть шматок м’яса і обсмажте його до однорідного золотистого кольору.
3) Підготовлені овочі й гілочки петрушки з’єднайте. Додайте вино, приправте дрібкою солі та поставте запіканку в розігріту до 180° духовку. Готуйте її 25 хвилин, за необхідності додаючи трохи гарячої води.
4) Виноград подрібніть, ягоди ретельно промийте і обсушіть вбираючим папером. Після 25 хвилин приготування запіканки вийміть її з духовки. Видаліть гілочки петрушки і додайте виноград, листя естрагону і щедро подрібнений перець.
5) Знову поставте запіканку до духовки й готуйте ще 20 хвилин. Наріжте печеню, розкладіть навколо неї виноград і збризніть все кулінарним соком.
Смачного!
На сайті https://guslyanka.com/ ви знайдете ще більше рецептів Різдвяних страв, а також Великодніх!