Як приготувати різдвяну печеню?

На Різдво часто подають печеню. Так називають страви зі смаженим чи запеченим м’ясом. Незалежно від того, фаршироване воно чи ні, його легко приготувати. До того ж печеню можна зробити заздалегідь. А якщо додати овочі, гірчицю та інші інгредієнти, ви зможете ще більше вразити гостей. Досі не знаєте, що приготувати? Зручно, що є рецепти різдвяних страв онлайн і можна швидко вибрати щось до смаку.

Якщо ви хочете отримати вишукану та елегантну страву, можна спробувати приготувати печеню з журавлиною з карамелізованими яблуками, ідеальну для особливих випадків. Також чудовим вибором стане печеня з рожевим виноградом. Перегляньте рецепти на picantecooking та знайдіть той, який підходить саме вам. А поки пропонуємо вам кілька варіантів.

Печеня з телятини з журавлиною і карамелізованими яблуками

Це традиційна друга страва – телятина, збагачена смаком журавлини та карамелізованих яблук. Вона готується майже 3 години, тож потрібно подбати про неї завчансо.

Інгредієнти (на 8 осіб):

  • 60 г сушеної журавлини

  • 800 г каре телячого

  • 1 склянка кальвадос або коньяк

  • 2 ложки каштанового джему

  • 4 кислі яблука

  • 1 ложка розмарину

  • 1 склянка білого вина

  • перець/сіль за смаком

  • вершкове масло за смаком

  • оливкова олія (Extra virgin) за смаком

Приготування:

1) Обв’яжіть телячу корейку гастрономічною ниткою, посоліть і поперчіть. Обсмажте телятину на сковороді з невеликою кількістю олії до рівномірної золотистої скоринки. Додайте кальвадос. Перекладіть усе на гарячу сковороду з голками розмарину, вином і чорницею. Випікайте в духовці на деко при 100° близько 2 годин.

2) Тим часом помийте яблука, розріжте їх уздовж навпіл і видовбайте серединку, щоб видалити всі насіння. Покладіть яблука в сковороду і підрум’яньте їх на шматочку вершкового масла. Змочіть яблука невеликою кількістю води й варіть, поки вони не стануть м’якими.

Як подати страву?

1) Зніміть кришку, наповніть поглиблену частину яблук шматочками каштанового джему/зацукрованих каштанів і продовжуйте готувати на середньому вогні, поки вони не карамелізуються.

2) Наріжте печеню і подайте страву з журавлиною та яблуками.

Як приготувати печеню з рожевим виноградом?

Спробуйте унікальну печеню, яка втілює правильне поєднання солодкого та гіркого, створюючи гармонійний баланс смаків.

Інгредієнти (на 4 особи):

  • 850 г телячого рулету

  • 40 г бекон (можна копчений)

  • 1 морква

  • 4 пучки петрушки

  • 250 мл білого вина

  • 1 ч. ложка спеції естрагона (тархун)

  • 200 г рожевого винограду

  • 1 біля цибуля

  • 30 г масла

  • 1 стебло селери

  • перець/сіль за смаком

Приготування:

1) Покладіть телячий рулет на обробну дошку і гострим ножем зробіть багато дрібних надрізів по всьому шматку м’яса. Вставте в кожну невеликий шматочок бекону і закрийте надрізи, натискаючи на них кінчиками пальців.

2) Селеру, моркву та цибулю слід почистити. Перші 2 овочі нарізати шматочками, а цибулю розділити на тонкі брусочки. Розтопіть вершкове масло в овальній каструлі, яку можна поставити в духовку. Покладіть шматок м’яса і обсмажте його до однорідного золотистого кольору.

3) Підготовлені овочі й гілочки петрушки з’єднайте. Додайте вино, приправте дрібкою солі та поставте запіканку в розігріту до 180° духовку. Готуйте її 25 хвилин, за необхідності додаючи трохи гарячої води.

4) Виноград подрібніть, ягоди ретельно промийте і обсушіть вбираючим папером. Після 25 хвилин приготування запіканки вийміть її з духовки. Видаліть гілочки петрушки і додайте виноград, листя естрагону і щедро подрібнений перець.

5) Знову поставте запіканку до духовки й готуйте ще 20 хвилин. Наріжте печеню, розкладіть навколо неї виноград і збризніть все кулінарним соком.

Смачного!

Поділитися:
Опубліковано на Dec 28 2021. Поданий під Блог. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете залишити відгук або трекбек на цю запис

1 коментар для “Як приготувати різдвяну печеню?”

  1. Максим

    На сайті https://guslyanka.com/ ви знайдете ще більше рецептів Різдвяних страв, а також Великодніх!

Залишити коментар



Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".
Увійти | Спроектований Gabfire