https://reporter.zp.ua

Як приготувати різдвяну печеню?

Редактор: Михайло Мельник

на різдво часто подають печеню. так називають страви зі смаженим чи запеченим м’ясом. незалежно від того, фаршироване воно чи ні, його легко приготувати. до того ж печеню можна зробити заздалегідь. а якщо додати овочі, гірчицю та інші інгредієнти, ви зможете ще більше вразити гостей. досі не знаєте, що приготувати? зручно, що є рецепти різдвяних страв онлайн і можна швидко вибрати щось до смаку.

якщо ви хочете отримати вишукану та елегантну страву, можна спробувати приготувати печеню з журавлиною з карамелізованими яблуками, ідеальну для особливих випадків. також чудовим вибором стане печеня з рожевим виноградом. перегляньте рецепти на picantecooking та знайдіть той, який підходить саме вам. а поки пропонуємо вам кілька варіантів.

печеня з телятини з журавлиною і карамелізованими яблуками

це традиційна друга страва – телятина, збагачена смаком журавлини та карамелізованих яблук. вона готується майже 3 години, тож потрібно подбати про неї завчансо.

інгредієнти (на 8 осіб):

  • 60 г сушеної журавлини

  • 800 г каре телячого

  • 1 склянка кальвадос або коньяк

  • 2 ложки каштанового джему

  • 4 кислі яблука

  • 1 ложка розмарину

  • 1 склянка білого вина

  • перець/сіль за смаком

  • вершкове масло за смаком

  • оливкова олія (extra virgin) за смаком

приготування:

1) обв’яжіть телячу корейку гастрономічною ниткою, посоліть і поперчіть. обсмажте телятину на сковороді з невеликою кількістю олії до рівномірної золотистої скоринки. додайте кальвадос. перекладіть усе на гарячу сковороду з голками розмарину, вином і чорницею. випікайте в духовці на деко при 100° близько 2 годин.

2) тим часом помийте яблука, розріжте їх уздовж навпіл і видовбайте серединку, щоб видалити всі насіння. покладіть яблука в сковороду і підрум’яньте їх на шматочку вершкового масла. змочіть яблука невеликою кількістю води й варіть, поки вони не стануть м’якими.

Є питання? Запитай в чаті з ШІ!

як подати страву?

1) зніміть кришку, наповніть поглиблену частину яблук шматочками каштанового джему/зацукрованих каштанів і продовжуйте готувати на середньому вогні, поки вони не карамелізуються.

2) наріжте печеню і подайте страву з журавлиною та яблуками.

як приготувати печеню з рожевим виноградом?

спробуйте унікальну печеню, яка втілює правильне поєднання солодкого та гіркого, створюючи гармонійний баланс смаків.

інгредієнти (на 4 особи):

  • 850 г телячого рулету

  • 40 г бекон (можна копчений)

  • 1 морква

  • 4 пучки петрушки

  • 250 мл білого вина

  • 1 ч. ложка спеції естрагона (тархун)

  • 200 г рожевого винограду

  • 1 біля цибуля

  • 30 г масла

  • 1 стебло селери

  • перець/сіль за смаком

приготування:

1) покладіть телячий рулет на обробну дошку і гострим ножем зробіть багато дрібних надрізів по всьому шматку м’яса. вставте в кожну невеликий шматочок бекону і закрийте надрізи, натискаючи на них кінчиками пальців.

2) селеру, моркву та цибулю слід почистити. перші 2 овочі нарізати шматочками, а цибулю розділити на тонкі брусочки. розтопіть вершкове масло в овальній каструлі, яку можна поставити в духовку. покладіть шматок м’яса і обсмажте його до однорідного золотистого кольору.

3) підготовлені овочі й гілочки петрушки з’єднайте. додайте вино, приправте дрібкою солі та поставте запіканку в розігріту до 180° духовку. готуйте її 25 хвилин, за необхідності додаючи трохи гарячої води.

4) виноград подрібніть, ягоди ретельно промийте і обсушіть вбираючим папером. після 25 хвилин приготування запіканки вийміть її з духовки. видаліть гілочки петрушки і додайте виноград, листя естрагону і щедро подрібнений перець.

5) знову поставте запіканку до духовки й готуйте ще 20 хвилин. наріжте печеню, розкладіть навколо неї виноград і збризніть все кулінарним соком.

смачного!

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

1 коментар для “Як приготувати різдвяну печеню?”

  1. Максим

    На сайті https://guslyanka.com/ ви знайдете ще більше рецептів Різдвяних страв, а також Великодніх!

Залишити коментар

Опубліковано на 28 12 2021. Поданий під Блог. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете залишити відгук або трекбек на цю запис

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".