Як приготувати різдвяну печеню?
Редактор: Михайло Мельникна різдво часто подають печеню. так називають страви зі смаженим чи запеченим м’ясом. незалежно від того, фаршироване воно чи ні, його легко приготувати. до того ж печеню можна зробити заздалегідь. а якщо додати овочі, гірчицю та інші інгредієнти, ви зможете ще більше вразити гостей. досі не знаєте, що приготувати? зручно, що є рецепти різдвяних страв онлайн і можна швидко вибрати щось до смаку.
якщо ви хочете отримати вишукану та елегантну страву, можна спробувати приготувати печеню з журавлиною з карамелізованими яблуками, ідеальну для особливих випадків. також чудовим вибором стане печеня з рожевим виноградом. перегляньте рецепти на picantecooking та знайдіть той, який підходить саме вам. а поки пропонуємо вам кілька варіантів.
печеня з телятини з журавлиною і карамелізованими яблуками
це традиційна друга страва – телятина, збагачена смаком журавлини та карамелізованих яблук. вона готується майже 3 години, тож потрібно подбати про неї завчансо.
інгредієнти (на 8 осіб):
60 г сушеної журавлини
800 г каре телячого
1 склянка кальвадос або коньяк
2 ложки каштанового джему
4 кислі яблука
1 ложка розмарину
1 склянка білого вина
перець/сіль за смаком
вершкове масло за смаком
оливкова олія (extra virgin) за смаком
приготування:
1) обв’яжіть телячу корейку гастрономічною ниткою, посоліть і поперчіть. обсмажте телятину на сковороді з невеликою кількістю олії до рівномірної золотистої скоринки. додайте кальвадос. перекладіть усе на гарячу сковороду з голками розмарину, вином і чорницею. випікайте в духовці на деко при 100° близько 2 годин.
2) тим часом помийте яблука, розріжте їх уздовж навпіл і видовбайте серединку, щоб видалити всі насіння. покладіть яблука в сковороду і підрум’яньте їх на шматочку вершкового масла. змочіть яблука невеликою кількістю води й варіть, поки вони не стануть м’якими.
як подати страву?
1) зніміть кришку, наповніть поглиблену частину яблук шматочками каштанового джему/зацукрованих каштанів і продовжуйте готувати на середньому вогні, поки вони не карамелізуються.
2) наріжте печеню і подайте страву з журавлиною та яблуками.
як приготувати печеню з рожевим виноградом?
спробуйте унікальну печеню, яка втілює правильне поєднання солодкого та гіркого, створюючи гармонійний баланс смаків.
інгредієнти (на 4 особи):
850 г телячого рулету
40 г бекон (можна копчений)
1 морква
4 пучки петрушки
250 мл білого вина
1 ч. ложка спеції естрагона (тархун)
200 г рожевого винограду
1 біля цибуля
30 г масла
1 стебло селери
перець/сіль за смаком
приготування:
1) покладіть телячий рулет на обробну дошку і гострим ножем зробіть багато дрібних надрізів по всьому шматку м’яса. вставте в кожну невеликий шматочок бекону і закрийте надрізи, натискаючи на них кінчиками пальців.
2) селеру, моркву та цибулю слід почистити. перші 2 овочі нарізати шматочками, а цибулю розділити на тонкі брусочки. розтопіть вершкове масло в овальній каструлі, яку можна поставити в духовку. покладіть шматок м’яса і обсмажте його до однорідного золотистого кольору.
3) підготовлені овочі й гілочки петрушки з’єднайте. додайте вино, приправте дрібкою солі та поставте запіканку в розігріту до 180° духовку. готуйте її 25 хвилин, за необхідності додаючи трохи гарячої води.
4) виноград подрібніть, ягоди ретельно промийте і обсушіть вбираючим папером. після 25 хвилин приготування запіканки вийміть її з духовки. видаліть гілочки петрушки і додайте виноград, листя естрагону і щедро подрібнений перець.
5) знову поставте запіканку до духовки й готуйте ще 20 хвилин. наріжте печеню, розкладіть навколо неї виноград і збризніть все кулінарним соком.
смачного!
⚡⚡⚡ Топ-новини дня ⚡⚡⚡
Хто такий Такер Карлсон? Новий законопроект про мобілізацію З березня пенсію підвищать на 1000 гривень
На сайті https://guslyanka.com/ ви знайдете ще більше рецептів Різдвяних страв, а також Великодніх!