У Запоріжжі набирає популярності модний рух Фудшерінг
Редактор: Михайло Мельникзадум організаторів дуже простий: ви ділитеся їжею, яка вам вже не потрібна або зайва з тими, хто її потребує.
“якщо у вас є зайва їжа, яка залишилася після свята, їжа, яка не подобається вам до смаку або у неї скоро закінчується термін придатності і ви не встигаєте з’їсти, якщо ви зробили дуже багато консервації і вам нікуди все це подіти – не викидайте! краще просто віддайте \ подаруйте \ поділіться нею з тими, хто цього потребує! безкоштовно “, – пишуть автори групи в соцмережах.
у яких випадках потрібно ділиться їжею і напоями:
– якщо у вас є зайва їжа;
– якщо ви купили занадто багато їжі і не можете всю її з’їсти;
– їжа, яка залишилася у вас після свята і вам нікуди її дівати;
– ви їдете у відпустку і у вас залишилася їжа;
– їжа не сподобалася вам до смаку;
– у їжі скоро закінчиться термін придатності;
– термін придатності їжі скінчився кілька днів тому, але це не позначається на її якості (немає цвілі, запаху);
– ви сіли на дієту, а вдома залишилося багато продуктів, які тепер вам не можна;
– ви зробили дуже багато консервації або варення;
також запорожці можуть ділитися окремими продуктами в упаковках: макаронами, крупами, молочними виробами і вже готовими стравами.
якою їжею ділитися не варто:
є й заборонені продукти, серед них: сире м’ясо, риба, морепродукти, оскільки неможливо визначити свіжість по фото.
організатори руху скликають запорожців приєднатися до групи вконтакте, оскільки вважають, що пропонуючи продукти, ми допомагаємо своєму ближньому, а також боремося з перевиробництвом.
⚡⚡⚡ Топ-новини дня ⚡⚡⚡
Хто такий Такер Карлсон? Новий законопроект про мобілізацію З березня пенсію підвищать на 1000 гривень