ЩО СМАЧНОГО ПРИГОТУВАТИ НА ОБІД

що смачного приготувати на обід

обід – це основний прийом їжі під час дня, коли ми можемо насолодитися смачною та задовільною стравою, яка надасть нам енергію на весь решта дня. однак, з часом може виникнути нудьга від постійно повторюючихся обідніх страв. тому, у цій статті ми поділимося з вами декількома цікавими ідеями та рецептами, які допоможуть вам зробити обід ще більш смачним і різноманітним.

1. салат з руколою та вишнею

салат – це відмінний варіант для обіду, особливо влітку, коли ми більше любимо свіже та легке харчування. спробуйте приготувати салат з руколою та вишнею. він поєднує свіжість руколи з кисло-солодкими вишнями та гострими горіхами.

інгредієнти:
– рукола – 2 кущі
– вишня – 1 склянка
– горіхи – ½ склянки
– оливкова олія – 2 столові ложки
– бальзамічний оцет – 1 столова ложка

приготування:
1. промийте руколу і вишні під холодною водою.
2. розберіть руколу на окремі листочки та положіть у велику миску.
3. видаліть кісточки з вишень та додайте їх до руколи.
4. додайте горіхи та перемішайте.
5. злегка полийте салат оливковою олією та бальзамічним оцетом.
6. перемішайте ще раз і насолоджуйтесь смаком.

2. креветки з овочами на грилі

гриль – чудовий спосіб приготування їжі, особливо коли ми хочемо дістати максимум смаку з продуктів. спробуйте приготувати креветки з овочами на грилі – це страва, яка неодмінно стане фаворитом усієї родини.

інгредієнти:
– креветки – 500 г
– паприка – 1 шт.
– кабачок – 1 шт.
– баклажан – 1 шт.
– цибуля – 1 шт.
– лимон – 1 шт.
– оливкова олія – 2 столові ложки
– сіль – за смаком
– чорний перець – за смаком
– петрушка для прикраси

приготування:
1. очистіть і підготуйте креветки – видаліть черевця та залиште хвіст.
2. розберіть овочі на шматочки. не ріжте шматочки занадто тонко, бо вони можуть розпадатися під час грилювання.
3. заготуйте маринад, змішавши оливкову олію, сіль, чорний перець та сок від половинки лимона.
4. полийте креветки та овочі маринадом та залиште на 15-20 хвилин.
5. розігрійте гриль та покладіть креветки та овочі на решітку.
6. грильуйте з обох боків до готовності, при цьому не забувайте перевертати.
7. подавайте готову страву з петрушкою для прикраси та залишком лимону.

3. котлети з телятини з картопляним пюре

картопляне пюре та котлети – це класичне поєднання, яке задовольнить будь-які смакові паравки.

інгредієнти для котлет:
– телятина – 500 г
– хлібні крихти – ½ склянки
– цибуля – 1 шт.
– часник – 2 зубчики
– яйце – 1 шт.
– сіль – за смаком
– чорний перець – за смаком
– олія для смаження

інгредієнти для картопляного пюре:
– картопля – 6 шт.
– масло – 2 столові ложки
– вершкове масло – 2 столові ложки
– сіль – за смаком
– чорний перець – за смаком
– молоко – ½ склянки

Є питання? Запитай в чаті з ШІ!

приготування котлет:
1. розтерти телятину через мясорубку або пропустити через блендер.
2. додайте хлібні крихти, нашатирний часник, дрібно нарізану цибулю, яйце, сіль та перець.
3. добре перемішайте, щоб утворилася рідкі консистенція.
4. рукою зберіть невеликі котлети і покладіть на розігріту сковороду з олією.
5. смажте з обох боків до золотистого кольору.

приготування картопляного пюре:
1. очистіть картоплю та розріжте на невеликі шматочки.
2. покладіть картоплю в каструлю з водою та додайте сіль.
3. варіть до готовності, коли картопля стає м’якою.
4. злейте воду та ретельно розтерть картоплю, поклавши до неї вершкове масло та молоко.
5. додайте сіль та перець за смаком та перемішайте до отримання однорідної консистенції.

4. рисові голубці з капустою

якщо ви шукаєте смачну та трохи незвичайну обідню страву, спробуйте рисові голубці з капустою. вони поєднують багатий смак рису з ароматною фаршем на основі свинини та капусти.

інгредієнти:
– капуста – 1 шт.
– свинина – 300 г
– рис – 1 склянка
– цибуля – 1 шт.
– часник – 2 зубчики
– морква – 1 шт.
– перець – 1 шт.
– сіль – за смаком
– чорний перець – за смаком
– сметана для прикраси

приготування:
1. помийте рис та приготуйте його за інструкцією на упаковці.
2. капусту переберіть та варіть в окропі до м’якості листя.
3. дрібно наріжте свинину, цибулю, часник, моркву та перець.
4. разом обсмажте цибулю з часником до золотистого кольору, додайте свинину та моркву.
5. додайте перець та сіль.
6. обсмажуйте до готовності.
7. з’єднайте рис та фарш, перемішайте доки отримаєте однорідну масу.
8. відокремте листя капусти, заложіть це листя порцію фаршу та скрутіть у голубці.
9. дайте голубцям трохи підсохнути.
10. подавайте зі сметаною для прикраси.

5. грибний крем-суп

крем-суп – це чудовий вибір для тих, хто любить насолоджуватися багатим смаком і гладкою текстурою в їжі. спробуйте приготувати грибний крем-суп з ароматними грибами та свіжим часником.

інгредієнти:
– гриби – 300 г
– цибуля – 1 шт.
– часник – 2 зубчики
– картопля – 1 шт.
– вершки – ½ склянки
– бульйон – 3 склянки
– сіль – за смаком
– чорний перець – за смаком
– оливкова олія для смаження

приготування:
1. наріжте цибулю та часник, обсмажте на оливковій олії до золотистого кольору.
2. додайте нарізані гриби та картоплю, обсмажуйте їх кілька хвилин.
3. додайте бульйон та сіль, закрийте кришкою і варіть до готовності.
4. за допомогою блендера перетворіть суп в гладку текстуру.
5. додайте вершки та чорний перець, закип’ятіть ще один раз.
6. подавайте суп гарячим, прикрасивши свіжими травами.

висновок

обід – це час, який ми можемо використати для насолоди смачною їжею, яка надасть нам енергію на весь день. у цій статті ми представили вам декілька цікавих р

Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу: @news_reporter_ua

Залишити коментар

Опубліковано на 06 12 2023. Поданий під Блог. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.


Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".