Битки – довідка
Редактор: Михайло Мельник## **Битки по-українськи: смачна страва з секретними інгредієнтами** ##
Битки (іноді відбивні) — це страва з м’яса, попередньо відбиті, шматки м’яса, обсмажені у збитому яйці або у клярі. Це одна з найпоширеніших страв української кухні, яка користується популярністю як у повсякденному, так і у святковому меню.
Битки готують з різних видів м’яса: свинини, яловичини, курки, індички. Найніжнішими виходять битки зі свинини, а найбільш дієтичними — з індички.
### **Секрети приготування смачних биточків:**
– Для биточків найкраще підходить м’ясо з невеликою кількістю жиру. Жирні шматки м’яса перед приготуванням краще обрізати.
– М’ясо для биточків необхідно відбити. Це зробить його більш ніжним і дозволить краще прожаритися.
– Для обсмажування биточків використовуйте олію або вершкове масло.
– Смажте биточки на середньому вогні, щоб вони рівномірно прожарилися і не підгоріли.
– Подавайте биточки гарячими з улюбленим гарніром.
### **Найпопулярніші гарніри до биточків**
– Картопляне пюре
– Макарони
– Гречка
– Рис
– Овочевий салат
### **Рецепти биточків**
### **Биточки зі свинини**
* **Інгредієнти:**
– 1 кг свинини
– 2 яйця
– 100 г панірувальних сухарів
– 1 столова ложка борошна
– 1 чайна ложка солі
– 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
– Рослинна олія для смаження
* **Приготування:**
1. М’ясо помити, обсушити і нарізати тонкими шматками.
2. Кожен шматок м’яса відбити з двох сторін молотком для відбиття м’яса.
3. Яйця збити виделкою в мисці.
4. Борошно змішати з панірувальними сухарями, сіллю і перцем в окремій мисці.
5. Кожен шматок м’яса обваляти у борошняній суміші, потім занурити в яєчну суміш і ще раз обваляти у суміші борошна і сухарів.
6. Розігріти рослинну олію на сковороді і обсмажувати биточки на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.
### **Биточки з яловичини**
* **Інгредієнти:**
– 1 кг яловичини
– 2 яйця
– 100 г панірувальних сухарів
– 1 столова ложка борошна
– 1 чайна ложка солі
– 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
– Рослинна олія для смаження
* **Приготування:**
1. М’ясо помити, обсушити і нарізати тонкими шматками.
2. Кожен шматок м’яса відбити з двох сторін молотком для відбиття м’яса.
3. Яйця збити виделкою в мисці.
4. Борошно змішати з панірувальними сухарями, сіллю і перцем в окремій мисці.
5. Кожен шматок м’яса обваляти у борошняній суміші, потім занурити в яєчну суміш і ще раз обваляти у суміші борошна і сухарів.
6. Розігріти рослинну олію на сковороді і обсмажувати биточки на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.
### **Биточки з курки**
* **Інгредієнти:**
– 1 кг курячого філе
– 2 яйця
– 100 г панірувальних сухарів
– 1 столова ложка борошна
– 1 чайна ложка солі
– 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
– Рослинна олія для смаження
* **Приготування:**
1. Куряче філе помити, обсушити і нарізати тонкими шматками.
2. Кожен шматок курячого філе відбити з двох сторін молотком для відбиття м’яса.
3. Яйця збити виделкою в мисці.
4
У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!
⚡⚡⚡ Топ-новини дня ⚡⚡⚡
Хто такий Такер Карлсон? Новий законопроект про мобілізацію З травня пенсію підвищать на 1000 гривень