https://reporter.zp.ua

Битки – довідка

# ,

Редактор: Михайло Мельник

Ви можете поставити запитання спеціалісту!

## **Битки по-українськи: смачна страва з секретними інгредієнтами** ##

Битки (іноді відбивні) — це страва з м’яса, попередньо відбиті, шматки м’яса, обсмажені у збитому яйці або у клярі. Це одна з найпоширеніших страв української кухні, яка користується популярністю як у повсякденному, так і у святковому меню.

Битки готують з різних видів м’яса: свинини, яловичини, курки, індички. Найніжнішими виходять битки зі свинини, а найбільш дієтичними — з індички.

### **Секрети приготування смачних биточків:**

– Для биточків найкраще підходить м’ясо з невеликою кількістю жиру. Жирні шматки м’яса перед приготуванням краще обрізати.
– М’ясо для биточків необхідно відбити. Це зробить його більш ніжним і дозволить краще прожаритися.
– Для обсмажування биточків використовуйте олію або вершкове масло.
– Смажте биточки на середньому вогні, щоб вони рівномірно прожарилися і не підгоріли.
– Подавайте биточки гарячими з улюбленим гарніром.

### **Найпопулярніші гарніри до биточків**

– Картопляне пюре
– Макарони
– Гречка
– Рис
– Овочевий салат

### **Рецепти биточків**

### **Биточки зі свинини**

Є питання? Запитай в чаті зі штучним інтелектом!

* **Інгредієнти:**

– 1 кг свинини
– 2 яйця
– 100 г панірувальних сухарів
– 1 столова ложка борошна
– 1 чайна ложка солі
– 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
– Рослинна олія для смаження

* **Приготування:**

1. М’ясо помити, обсушити і нарізати тонкими шматками.
2. Кожен шматок м’яса відбити з двох сторін молотком для відбиття м’яса.
3. Яйця збити виделкою в мисці.
4. Борошно змішати з панірувальними сухарями, сіллю і перцем в окремій мисці.
5. Кожен шматок м’яса обваляти у борошняній суміші, потім занурити в яєчну суміш і ще раз обваляти у суміші борошна і сухарів.
6. Розігріти рослинну олію на сковороді і обсмажувати биточки на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.

### **Биточки з яловичини**

* **Інгредієнти:**

– 1 кг яловичини
– 2 яйця
– 100 г панірувальних сухарів
– 1 столова ложка борошна
– 1 чайна ложка солі
– 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
– Рослинна олія для смаження

* **Приготування:**

1. М’ясо помити, обсушити і нарізати тонкими шматками.
2. Кожен шматок м’яса відбити з двох сторін молотком для відбиття м’яса.
3. Яйця збити виделкою в мисці.
4. Борошно змішати з панірувальними сухарями, сіллю і перцем в окремій мисці.
5. Кожен шматок м’яса обваляти у борошняній суміші, потім занурити в яєчну суміш і ще раз обваляти у суміші борошна і сухарів.
6. Розігріти рослинну олію на сковороді і обсмажувати биточки на середньому вогні з двох сторін до золотистої скоринки.

### **Биточки з курки**

* **Інгредієнти:**

– 1 кг курячого філе
– 2 яйця
– 100 г панірувальних сухарів
– 1 столова ложка борошна
– 1 чайна ложка солі
– 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю
– Рослинна олія для смаження

* **Приготування:**

1. Куряче філе помити, обсушити і нарізати тонкими шматками.
2. Кожен шматок курячого філе відбити з двох сторін молотком для відбиття м’яса.
3. Яйця збити виделкою в мисці.
4

У вас є запитання чи ви хочете поділитися своєю думкою? Тоді запрошуємо написати їх в коментарях!

У вас є запитання до змісту чи автора статті?
НАПИСАТИ

Залишити коментар

Опубліковано на 23 12 2023. Поданий під Технології. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете подивитись до кінця і залишити відповідь.

ХОЧЕТЕ СТАТИ АВТОРОМ?

Запропонуйте свої послуги за цим посиланням.

Останні новини

Контакти :: Редакція
Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".