Зелена гречка – в чому її користь?
Зелена гречка – це джерело вітамінів, мікроелементів, моно- і полінасичених жирів, амінокислот, а також інших корисних складових. Ще зелена гречка є цінним джерелом рослинних білків, що робить її дуже популярною серед вегетаріанців і сироїдів. Дієтологи називають зелену гречку повністю живим продуктом, так як вона на відміну від традиційних коричневих зерен не піддається термічній обробці. З цієї причини необроблена крупа має подвійну користь – адже в ній збережені майже всі корисні і цілющі компоненти. Якщо вам потрібна зелена гречка купити у Львові її можна на сайті https://sz.lviv.ua.
Яка користь від вживання зеленої гречки
Збалансований корисний склад крупи благотворно позначається на усьому організмі людини в цілому:
- рутин, що входить до складу зеленої гречки, робить її ефективною при геморої і при варикозному розширенні вен. Також каша з гречки має профілактичну і цілющу дію на вени і артерії, допомагає зупинити кровотечу і зміцнює стінки кровоносних судин, включаючи великі і найдрібніші капіляри;
- зерна гречки нормалізують кровообіг і роблять міцнішим імунітет;
- якщо регулярно їсти зелену гречку, то людина не буде знати проблем з надмірним холестерином;
- любителям зеленої гречки не загрожує старече слабоумство;
- крупа запобігає віковим проблемам з серцево-судинною системою;
- органічні кислоти, що входять до складу зеленої гречки, покращують травлення, а клітковина – нормалізує роботу кишечника;
- даний вид гречки підходить як для звичайного, так і дієтичного харчування;
- зелена крупа знижує рівень глюкози, а також допомагає підтримувати цукор в крові під контролем;
- складні вуглеводи, що містяться в крупі, забезпечують організм енергією, що важливо для людей, які стежать за своєю вагою;
- нормалізує обмін речовин, чинить позитивний вплив на роботу щитовидної і підшлункової залози.
Косметологи відзначають, що регулярне вживання зеленої гречки допомагає оздоровити нігті, шкіру і волосся. Дуже корисні страви з зеленою гречкою в міжсезоння, коли імунітет потребує підтримки, а також в період застуд, оскільки вона м’яко насичує організм вітамінами.