Італійська кухня
Поряд з дорогими італійськими ресторанами — такими як «Дольче Амаро», «Хай Альбертон» і «Повари» — у Києві існує і маса невеликих демократичних італійських кафе, наприклад, «Монтекки» і «Капулетти». Саме в цих неперевершених ресторанах ви зможете замовити собі італійський сніданок додому перейшовши за посиланням http://www.montecchi-capuleti.com/capuleti/italjanskie-zavtraki/. Секрет популярності італійської кухні криється в простоті рецептів і її ситності. Судіть самі: популярними інгредієнтами тут є всілякі види сирів, оливки, оливкова олія, свинина та макаронні вироби.
Ітльянци обожнюють овочі і всілякі прянощі: базилік, часник, розмарин і пепероні. Практично в кожне перше блюдо вони додають тертий сир Пармезан. Він дозріває в підвалах близько двох років, в результаті чого стає сухим і легко кришиться. Найвідомішим національним італійським блюдом є паста — макарони з одним з традиційних італійських соусів. Пасту подають як першу страву, і без неї стіл вважається порожнім. Найпростіший варіант — паста «спагетті по-Неапольська», з томатним соусом. Більш цікавий — популярна паста «спагетті Карбонара» з соусом з бекону, яєць, сиру і білого вина.
Ще одне блюдо, без якого не обходиться італійська трапеза — це піца. Піцу римляни привезли з Палестини — плоский хліб із сиром і овочами, сьогодні цим рецептом ніхто не обмежується. Практично кожен італійський ресторан у Києві пропонує свій фірмовий варіант цього національного блюда. Різотто і лазіння — ще два поширених італійські страви. Різотто готують з рису з різними наповнювачами, а лазіння — це традиційна італійська листкова запіканка з тістом.
Італія відома любов’ю до солодкого, вона подарувала світові масу смачних десертів. Один з найзнаменитіших: торт тірамісу — вишуканий італійський десерт, що готується на основі сиру Маскарпоне. Італійці також — відомі цінителі вина. Графин з вином є в Італії обов’язковим атрибутом обіду і вечері. У той час як до десерту більш доречно еспресо.