Італійська кухня

Поряд з дорогими італійськими ресторанами – такими як “Дольче Амаро”, “Хай Альбертон” і “Повари” – у Києві існує і маса невеликих демократичних італійських кафе, наприклад, “Монтекки” і “Капулетти”. Саме в цих неперевершених ресторанах ви зможете замовити собі італійський сніданок додому перейшовши за посиланням http://www.montecchi-capuleti.com/capuleti/italjanskie-zavtraki/. Секрет популярності італійської кухні криється в простоті рецептів і її ситності. Судіть самі: популярними інгредієнтами тут є всілякі види сирів, оливки, оливкова олія, свинина та макаронні вироби.

Ітльянци обожнюють овочі і всілякі прянощі: базилік, часник, розмарин і пепероні. Практично в кожне перше блюдо вони додають тертий сир Пармезан. Він дозріває в підвалах близько двох років, в результаті чого стає сухим і легко кришиться. Найвідомішим національним італійським блюдом є паста – макарони з одним з традиційних італійських соусів. Пасту подають як першу страву, і без неї стіл вважається порожнім. Найпростіший варіант – паста «спагетті по-Неапольська», з томатним соусом. Більш цікавий – популярна паста «спагетті Карбонара» з соусом з бекону, яєць, сиру і білого вина.

Ще одне блюдо, без якого не обходиться італійська трапеза – це піца. Піцу римляни привезли з Палестини – плоский хліб із сиром і овочами, сьогодні цим рецептом ніхто не обмежується. Практично кожен італійський ресторан у Києві пропонує свій фірмовий варіант цього національного блюда. Різотто і лазіння – ще два поширених італійські страви. Різотто готують з рису з різними наповнювачами, а лазіння – це традиційна італійська листкова запіканка з тістом.

Італія відома любов’ю до солодкого, вона подарувала світові масу смачних десертів. Один з найзнаменитіших: торт тірамісу – вишуканий італійський десерт, що готується на основі сиру Маскарпоне. Італійці також – відомі цінителі вина. Графин з вином є в Італії обов’язковим атрибутом обіду і вечері. У той час як до десерту більш доречно еспресо.

Поділитися:
Опубліковано на Dec 11 2015. Поданий під Культура, Прес-реліз. Ви можете слідкувати за будь-якими відповідями через RSS 2.0. Ви можете залишити відгук або трекбек на цю запис

Залишити коментар

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється за умови посилання на Reporter.zp.ua.
Редакція не несе відповідальності за матеріали, розміщені користувачами та які помічені "реклама".
Увійти | Спроектований Gabfire